La Năsăud va fi înființat un sediu pentru serviciul de înmatriculare a vehiculelor

 -  -  980Un număr de 26 de sedii secundare ale serviciilor publice judeţene pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor vor fi înființate în mai multe localităţi din țară, pe lângă cele deja existente în municipiile reşedinţă de judeţ, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela. Un astfel de sediu va fi înființat și în orașul Năsăud.

“Această măsură reprezintă încă un pas important al MAI pentru dezvoltarea serviciului public, oferind cetăţenilor care solicită derularea de operaţiuni pe linie de înmatriculare auto să aleagă între sediul aflat în municipiul reşedinţă de judeţ sau sediul secundar, ceea ce va conduce la diminuarea distanţelor parcurse în vederea soluţionării diferitelor operaţiuni, dar şi la reducerea aglomeraţiei”, a declarat ministrul Ion Marcel Vela.

În aceste sedii secundare se vor desfăşura activităţi de preluare a documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare.

Potrivit ministrului, în zilele de marţi şi joi, cetăţenii vor putea beneficia de aceste servicii fără a fi nevoie să se deplaseze până în municipiile reşedinţă de judeţ. Noile sedii ar putea fi funcționale începând cu data de 22 septembrie.

”Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Instituţiile Prefectului din cele 26 de județe vor întreprinde, în perioada imediat următoare, demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, pentru ca din data de 22 septembrie să fie operaţionalizate”, a mai spus Vela.

ACTUALIZARE

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, din 22 septembrie, noul punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Bistrița-Năsăud va funcționa în sediul Poliției orașului Năsăud.

Aici vor fi organizate activități de preluare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de eliberare a plăcuțelor cu numere de înmatriculare. Într-o primă etapă, programul de lucru va fi în zilele de marți și joi.

”Demersurile pentru implementarea unei astfel de măsuri au fost inițiate în urmă cu mai mult timp și ne bucurăm că se contretizează. În felul acesta, sperăm să rezolvăm cel puțin două aspecte. În primul rând, să venim în sprijinul locuitorilor din zona Năsăudului pentru a beneficia de un acces facil la serviciile publice de înmatriculare a vehiculelor, nemaifiind nevoiți să se deplaseze până la Bistrița. În al doilea rând, ne dorim să descongestionăm activitatea serviciului de la sediul principal – care funcționează în incinta Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud – unde se produc deseori aglomerări. Aprobarea ordinului este extrem de binevenită, mai ales acum, în contextul pandemiei”, a precizat subprefectul Eugen Curteanu.

0 notes
105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *