Europarlamentarul Daniel Buda vrea calitate „ca-n Germania” la toate produsele ce intră-n țară! Credeți că poate implementa asemenea proiect sau e propagandă?

 -  - 


Daniel Buda a ieșit europarlamenar al PNL pe regiunea nord-vest, după ce partidul i-a dat locul 5 pe listă, considerat un loc eligibil. Gabriela Montoiu l-a contracandidat de pe locul 11, însă fără șanse reale.

Daniel Buda se află într-un periplu prin organizațiile județene care i-au dat voturi pentru fotoliul de europaramentar și își prezintă activitatea. În conferința de presă de astăzi, a împărțit jurnaliștilor o broșură cu activitatea sa din ultimii 2 ani.

Buda vrea calitate „ca-n Germania” și pune presiune pe autoritățile competente!

Europarlamentarul a vorbit despre calitatea produselor de pe piața vest-europeană, net superioare calitativ față de cele importate de România.

Daniel Buda susține că Ungaria, Slovacia și Cehia au făcut evaluări pe produsele din supermrketuri și sunt diferențe majore între produsele din sud-estul Europei și cele din Germania și Austria.

„Am depus o întrebare către Comisia Europeană prin care să fe identificate mecanisme prin care să fie obligați procesatorii sau cei care produc aceste alimente ca să fie asigurate standarde de calitate similare pentru toate produsele care sunt vândute, fie că vorbim de Germania fie că vorbim de România sau de oricare alt stat din Uniunea Europeană. Nu putem accepta ca cei din estul Europei și mai ales românii să fim catalogați ca fiind ogroapă de gunoi pentru produsele care NU au trecere în Germania sau Austria sau orice alt stat, care sunt vândute chiar dacă sunt la niște prețuri mai mici. Pentru că aceste produse pe termen lung pot să afecteze sănătatea oamenilor. Poate în câțiva ani de zile un produs pe care-l consumi și pe care -l apreciezi ca fiind hrănitor să-ți creeze probleme majore de sănătate. Autoritățile din România au obligația în fața acestei avalanșe de informații din spațiul public să facă lumină și să vină cu un raport clar în fața opiniei publice, legat de calitatea acestor produse. „ a declarat Buda

 

z3

z2

 

 

 

 

 

 

Super-calitate inclusiv pe mașinile făcute pentru România!

„Este de notorietate publică împrejurarea că inclusiv mașinile care se vând în sud-estul Europei… fie că vorbim de marca x sau y… că sunt de altă calitate atunci când se vând în state din sud-estul Europei. De aceea am cerut Comisiei Eurpene să identifice mecanisme clare pentru a obliga toți producătorii de produse alimentare sau ne-alimentare, să aibă aceleași standarde de calitate, pentru că este o formă de respect pentru noi ca aparținători ai spațiului Uniunii Europene „ a completat Buda.

Loading

bookmark icon

One thought on “Europarlamentarul Daniel Buda vrea calitate „ca-n Germania” la toate produsele ce intră-n țară! Credeți că poate implementa asemenea proiect sau e propagandă?

    Sorry, comments are closed.