Din Bistrita

La SJU Bistrița a început testarea contra-cost pentru COVID-19. Câte persoane s-au programat în prima zi de testare

 -  - 


Începând de astăzi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa efectuează teste contra-cost pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, costul unei testări fiind de 290 de lei. În ciuda acestui tarif, la unitatea medicală din Bistrița au existat deja solicitări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, în prima zi de testare au existat 7 solicitări.

Până acum, avem 7 solicitări pentru efectuarea testării COVID-19. Șase persoane s-au programat încă de ieri și încă o persoană s-a programat astăzi. Rezultatele vor fi comunicate prin email, în termen de 48 de ore de la recoltare”, a declarat Camelia Strungari.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a anunțat că testarea contra-cost pentru COVID-19 se efectuează în laboratorul de biologie moleculară amenajat într-o clădire de pe strada Alba Iulia.

Conducerea unității medicale a mai precizat că, în cazul în care vor exista multe solicitări de testare contra-cost, pentru a nu fi afectată capacitatea laboratorului s-a încheiat un protocol de colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, acesta urmând să preia probele care depășesc capacitatea de testare de la Bistrița.

Recoltarea probelor pentru testarea la cerere se face în zilele de marţi şi joi, între orele 10:00 – 12:00, lângă cortul de triaj din curtea SJU Bistriţa.

Cei care doresc să fie testați trebuie să se programeze mai întâi. Programările pot fi făcute de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00, la următoarele numere de telefon 0263 214 390, 0263 214 391, 0263 214 392, interior 189.

SJU Bistrița precizează că tariful pentru o testare la cerere este de 290 de lei, iar, în cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se va face în mod gratuit.

23 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.