La SJU Bistrița s-au efectuat peste o mie de intervenții neurochirurgicale. Lazany: ”Ca dificultate a cazurilor abordate, pot spune că am depășit unele spitale clinice”

 -  -  1100


Echipa medicală din cadrul Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a efectuat, în perioada 2017 – 2021, peste o mie de operații, unele dintre acestea cu un grad ridicat de complexitate, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany.

”La Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița am depășit o mie de intervenții neurochirurgicale. Dacă analizăm activitatea secției de la înființarea ei și până acum, vedem că media anuală este de peste 250 de operații, ceea ce este destul de mult. Dacă vom depăși 300 de operații, atunci ne apropiem deja de zona clinică, cam atât se operează într-un spital clinic”, a spus Gabriel Lazany în emisiunea ”Picătura de Sănătate” de la postul local de televiziune AS-TV.

Unele dintre intervențiile efectuate la Bistrița au avut un grad ridicat de complexitate.

”Ca și dificultate a cazurilor abordate la Bistrița, pot să spun că am depășit unele spitale clinice. Nu am depășit Clujul, dar eu zic că suntem peste alte spitale clinice, cu atât mai mult cu cât am avut cazuri și solicitări de transferuri de la spitale clinice de categorie superioară și aici vorbim de spitale din Brașov, Oradea sau Mureș. Am avut chiar și o perioadă în care Secția de Neurochirurgie de la Cluj a trecut printr-un focar COVID, atât în rândul personalului medical, cât și în rândul pacienților, nu au mai putut prelua cazuri. Ne-a sunat chiar domnul profesor Ștefan Florian și ne-a rugat să preluăm noi, la Bistrița, cazurile care trebuiau operate”, a mai precizat managerul SJU Bistrița.

Secția de Neurochirurgie de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este coordonată de dr. Andrei Farcaș-Rotariu, iar din echipa de medici neurochirurgi mai fac parte și dr. Vasile Florin Leaț-Savin și dr. Horațiu-George Chițac.

0 notes
225 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *