Ultimele noutati

La NUMAI 1 an de când a intrat în Parlament, Ionuț Simionca reușește să IMPUNĂ prima lege inițiată de el! “Legea Simionca” prevede panouri de avertizare OBLIGATORII în toate localurile! 

Ionuț Simionca reușește o primă victorie în luptele sale din Parlamentul României! La un an de când a fost ales deputat de Bistrița, Ionuț Simionca a reușit să aibă propria lege.

Deputatul a obținut modificarea  Legii nr.307/2006  privind securitatea la incendii, inițiativă susținută de parlamentari din toate partidele.

Lege pentru protejarea clienților!

Localurile care NU au aviz de la ISU sunt obligate să afișeze un text pentru a informa clienții în acest sens. Momentan, majoritatea localurilor funcționează fără autorizație ISU. În acest sens, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investiţiilor în construcţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de realizare şi amplasare a unor panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective.

" Persoanele care merg în aceste locuri vor cunoaște riscul de incendiu pe care și-l asumă și vor decide în cunoștiință de cauză dacă doresc sau nu să se expună acestui risc în mod similar riscului de îmbolnăvire sau deces asupra căruia sunt avertizate prin etichetarea produselor din tutun " - se arată în expunerea de motive.

Propunerea lui Simionca a urmat toți pașii legislativi: rapoarte comisii, avize comisii, rapoarte suplimentare, aprobare în cele două camere parlamentare. Camera Deputaților a fost cameră decizionlă și astăzi a adoptat legea, care va fi semnată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial al României!

Legea lui Simionca a trecut astăzi de Parlament, cu votul majorității!

Legea lui Simionca prevede ca până la obținerea autorizației privind securitatea la incendii, beneficiarii investițiilor în construcții și amenajări au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective. Acest lucru sunt obligați să-l facă în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Panourile de înștiințare au următorul conținut tipărit cu litere de tipar de minimu 10 cm "Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu "...

De asemenea, beneficiarii investițiilor în construcții care au fost puse în funcțiune după obținerea autorizației de securitate la incendiu au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare cu textul: " Acest spațiu funcționează cu autorizația de securitate la incendiu  nr... din ... " . Literele vor fi galbene, cu dimensiune de 10 cm, pe fond alb.

 

Ionuț Simionca lucrează la câteva proiecte legislative prin care a atras atenția opiniei publice. Legile inițiate de Ionuț Simionca:

Măsuri de modernizare a Agriculturii:

– reducerea semnificativă a presiunii fiscale supra producătorilor agricoli și crescătorilor de animale prin:
– eliminare TVA-ului pentru utilaje agricole
– scutirea de taxe și impozite a producătorului agricol și a crescătorului de animale
– scutirea de taxe și accize pentru energie electrică și carburant.

Lege privind siguranța drumurilor:

– montarea barierelor la toate trecerile de cale ferată care intersectează drumuri naționale
– administratorul căii ferate să fie obligat să asigurare vizibilitatea prin cosirea vegetației și majorarea amenzilor.

Lege anti-țepari în domeniul auto și impozit scăzut la motoarele peste 2.000 cmc:

 - roprietarii de autovehicule care le înstrăinează prin contract de vânzare-cumpărare să fie obligați să își asume răspunderea privind corectitudinea datelor înscrise la contorul kilometric al mașinii, dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă inițiată de către deputatul PMP din Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

 - propunerea legislativă privind diminuarea impozitului la mașinile cu motor mai mare de 2.000 cmc.

Toate aceste propuneri ale deputatului de Bistrița-Năsăud sunt în diferite stadii... dar prin impactul aceste legi au atras atenția opiniei publice încă din primul an de mandat!
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita