La Victorița lu’ Ilie – noul punct gastronomic local care s-a deschis în Bistrița-Năsăud

Un nou punct gastronomic local a fost deschis în județul Bistrița-Năsăud.

Noul punct gastronomic local este situat în localitatea Cormaia, orașul Sângeorz-Băi, și îi întâmpină pe vizitatori cu preparate gătite după rețete tradiționale. 

Deschiderea punctul ”La Victorița lu’ Ilie” a avut loc joi, la eveniment fiind prezenți și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud devine un loc al tradițiilor, bunului gust și al preparatelor tradiționale autentice, prin deschiderea unui nou punct gastronomic local – La Victorița lu’ Ilie, din localitatea Sângeorz-Băi, cartier Cormaia. Aici, tradiția se împletește cu bunul gust al preparatelor culinare de altădată și ne amintește de gustul copilăriei. Mă bucur să văd că locuitorii județului reușesc să dezvolte mici afaceri, care aduc trecutul în prezent și nostalgia preparatelor tradiționale românești, în farfurie. Mulțumim și felicitări doamna Victorița Scurtu și familiei dumneavoastră, pentru curajul de a vă dezvolta și pentru bunătatea preparatelor pe care le oferiți aici. Rămâneți în continuare promotori ai tradițiilor noastre strămoșești”, a transmis Emil Radu Moldovan. 

În Bistrița-Năsăud mai există astfel de puncte gastronomice locale. 

Punctele gastronomice locale reprezintă un concept de unitate de tip familial care oferă produse și preparate alimentare specifice zonei geografice a României unde sunt localizate. Acestea nu tind spre a deveni restaurante sau pensiuni, ci vor să ofere posibilitatea turiștilor de a se bucura de preparate tradiționale locale într-o atmosferă specific rurală, însă cu respectarea normelor și condițiilor de igienă, pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie afectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *