Ascultătorii Radio Someș, despre pârtia de schi a lui Crețu! “Măcar a făcut ceva! ” 2. “Să NU criticăm prea mult, că a făcut destule: ce frumos e Parcul Municipal! ” 3. “o făcut ceva fain, pentru tineretul nostru! ” 4. “cu banii ce se vor câștiga acolo, Primăria Bistrița va asfalta străzile… “5. “ne-am învățat numai să criticăm!”

Pârtia de schi din Wonderland NU este practicabilă, deoarece primăria NU a specializat oameni care să întrețină telescaunul. Deocamdată NU s-au făcut probe și lucrarea NU a fost predată.

Pârtia de schi a fost promisă de-acum 8 ani din bani europeni și s-a realizat într-un final cu bani din bancă. Cu tote astea, Ovidiu Crețu are susținătorii lui și o serie de bistrițeni apreciză investiția primarului. În emisiunea moderată de Iulia Stupinean, ascultătorii Rado Someș au intrat în direct pentru a-i lua apărarea primarului. Argumentele lor: “măcar a făcut ceva… se vede ceva după el, uitați ce frumos e Parcul Municipal!”… “cu banii ce-i face la pârtia de schi, o să facă drumuri”, “Aqualand-ul e bun pentru mulți Bistrița NU are și Becleanul are”, ” a făcut ceva pentru tineretul nostru”.

În ceea ce privește pârtia e schi, procedural urmează:

1. efectuarea unor probe la tunurile cu apă și recepția-finală a lucrării. (perioada 18-25 ianuarie)
2.finalizarea licitației privind întreținerea echipamentelor
3. omologarea pârtiei la Ministerul Turismului. Primăria Bistriţa cât şi operatorul trebuie să depună la Ministerul Turismului dosarul cu cel puţin 45 de zile înainte de termenul de la care se va putea efectiv schia pe pârtie.
4. omologarea pârtiei de schi şi obţinerea autorizării de funcţionare a instalaţiei de transport pe cablu.

EXECUTANT: KRANZ Eurocenter SRL Pitești: valoare ofertată – 19.526.712 lei.
Valoarea contractului de execuție și furnizare echipamente: 4.14 MILIOANE de euro.
Investiția a costat în total 23,5 milioane lei (peste 5,3 milioane euro) : amenajare drum, rețele de utilităi, branșamente, echipamente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TELESCAUN – S-a montat un teleferic monocablu tip telescaun fix cu 4 locuri și cu o capacitate de transport de 1.200 persoane pe oră. Telescaunul are cota de plecare la + 457 m și ajunge la cota + 676 m. Diferența de nivel între cele două cote este 219 m, cu o lungime pe orizontală de 962 m și pe înclinat de 987 m.

– PÂRTIA: lungime pe orizontală: 1.300 m
– Pe înclinat: 1.083 m
– Diferența de nivel 218 m
– Panta medie: 20%
– Lățime medie: 60 m.

INSTALAȚIE de NOCTURNĂ
PARCARE : 150 de locuri
CENTRU salvamont
PUNCT de închiriere echipament.

INSTALAȚIE pentru producerea zăpezii artificiale: pleacă de la ideea folosirii tunului de zăpadă de mare capacitate , fapt ce presupune o captare de apă de pe râul Bistrița – 5.000 metri cubi și realizarea unei stații de pompare.
Pârtia este gata! Are 1.300 de metri, telescaun și tun de zăpadă! Crețu așteaptă FRIGUL și firma autorizată să întrețină telescaunul!

TARIFE:
Tarifele vor fi următoarele:
– adulți: 30 de lei pe zi sau abonament pe șase zile cu 150 de lei.
– tinerii între 15 și 18 ani și pensionari + 65 de ani – 20 de lei de persoană pe zi sau un abonament care include șase zile cu 110 lei.
– copiii până în 14 ani : 10 lei de persoană pe zi sau abonamentul săptămânal 50 de lei.
Pe nocturnă, se va achita în plus 20 de lei de persoană pe zi. Tariful de nocturnă intră în vigoare la 18:00 și este valabil până la 21:00.

Greu de crezut că pârtia va fi dată în folosință în cursul acestui an, dar cu toate astea Ovidiu Crețu va intra în istorie cu această realizare și are deja foarte mulți susținători (indiferent că s-a făcut după 8 ani, cu bani din bancă în loc de bani europeni, că NU poate fi dată în folosință deși e gata sau că Bistrița are foarte multe străzi de pământ și suferă la capitolul infrastructură). În plus de asta, Primăria Bistrița va accesa un nou împrumut pentru realizarea unui Aqualand în zona pârtiei de schi, estimat la 10 milioane de euro.

Citiți și:

page-1-400-404x400VIDEO: Până se CÂCÂIE cu pista de schi, bistrițenii se distrează în stil clasic, pe Budac! Bine că ați luat 10 milioane de euro din bancă și i-ați dat pe “pe avioane”!

https://www.ziardebistrita.ro/se-cacaie-si-nu-rasare/
Caricatură

Ziar de Bistrita