Lazany: ”Pentru SJU Bistrița, data de 15 mai nu înseamnă absolut nimic. Noi vom rămâne la aceleași restricții!”

 -  -  1599


Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a declarat că, deși se anunță relaxarea unor măsuri începând cu data de 15 mai, pentru unitatea medicală din Bistrița acest lucru nu înseamnă ”absolut nimic”, ba din contră se vor menține măsurile adoptate până acum.

Pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița, data de 15 mai nu va însemna absolut nimic, nu va schimba nimic în modul de activitate. Vom rămâne deocamdată la aceleași restricții. (…) Faptul că vom ieși din starea de urgență din 15 mai nu va însemna că lucrurile la 15 mai 2020 vor fi similare cu cele de la 15 mai 2019”, a declarat Gabriel Lazany, într-un interviu acordat PRO BN TV.

Managerul SJU Bistrița este de părere că măsurile de relaxare ar trebui luate atunci când numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus scad, lucru care la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu se întâmplă acum.

Eu cred că se pune presiune pentru relxare condițiilor și ieșire din stare de urgență, dar consider că această relaxare ar trebui să vină pe un trend descendent. Însă, în momentul de față, noi sub nicio formă nu putem spune că avem un trend descendent pentru că se vede clar că în în fiecare zi numărul paciențilro infectați crește”, a mai adăugat Lazany, în interviul acordat PRO BN TV.

Din acest motiv, managerul unității medicale din Bistrița spune că nu va lăsa garda jos, mai ales că se așteaptă la o ”explozie” de cazuri după data de 1 iunie.

De aceea, SJU Bistrița nu va ieși din starea de alertă. Ne vom adapta noilor reglementări, dar vom rămâne în stare de alertă. Eu mă aștept ca după data de 15 mai, când va începe relaxarea populației, în două săptămâni, deci după data de 1 iunie, să avem o explozie a numărului dei infectări, exact așa cum s-a întâmplat și în perioada Sărbătorilor Pascale, când lumea s-a relaxat, s-au întâlnit în familii, lucru care se vede în momentul de față, întrucât numărul pacienților este mult mai mare decât a fost înainte”, a completat Gabriel Lazany.

Totodată, managerul SJU Bistrița a mai spus că este convins că va exista și un al doilea val al epidemiei de COVID-19.

”Trebuie să fim prevăzători, să ne gândim că masca nu este o simplă mască, ci ne protejează. Dacă vom deveni conștienți de acest lucru, ne vom schimba multe părți comportamentale. Părerea mea este că acest virus va schimba foarte multe la nivel global”, a mai spus sursa citată.

Publicată de PRO BN TV pe Miercuri, 6 mai 2020
0 notes
724 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *