Lazany, veste bună despre noua Unitate de Primiri Urgențe de la SJU Bistrița: ”Ar putea fi gata la sfârșitul lunii aprilie”

 -  -  1266


Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița ar putea fi gata la sfârșitul lunii aprilie, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany. Lucrările se desfășoară în ritm alert și ar putea fi încheiate cu mult înainte de termenul prevăzut în contract.

”Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe au fost demarate în luna octombrie a anului trecut. Ne-am mișcat chiar foarte, foarte bine pe finalul de an. În momentul de față, structura exterioară este complet ridicată. Chiar în Ajunul Crăciunului am reușit să turnăm placa peste nivelul unu. Am forțat puțin ca să turnăm placa înainte de sărbători, pentru că aceasta trebuie să rămână cofrată un anumit termen, mai precis 28 de zile. Începând de luni, 11 ianuarie, lucrările vor fi reluate și cred că la finele lunii aprilie, cu mult înainte de termenul contractat, vom finaliza lucrările. Cred că UPU va fi funcțional undeva la sfârșitului lui aprilie, cel mai pesimist termen fiind sfârșitul lunii mai”, a declarat Gabriel Lazany în emisiunea ”Picătura de sănătate” de la postul local de televiziune AS-TV.

Întrebat dacă unitatea medicală ia în calcul să angajeze noi medici pentru UPU, Lazany a afirmat că aceasta este o preocupare constantă a conducerii spitalului.

În permanență avem în vedere lucrul acesta, problema e că medicii de urgență nu sunt pe garduri. Avem în permanență posturi scoase la concurs. Acum am scos și două posturi de medici la rezidențiat. Mă bucur că au fost ocupate. Avem doi medici care au optat pentru SJU Bistrița la rezidențiat. (…) În mod normal, am avea nevoie de mult mai mulți medici în UPU. Normativele legale spun că trebuie să ai doi medici pe tură la 20.000 de prezentări pe an. Noi avem undeva la 50.000 de prezentări pe an, ceea ce ar presupune să avem 5 medici pe fiecare schimb. Noi acum lucrăm cu doi medici pe schimb și trebuie să asigurăm și garda de pre-spital pe partea de SMURD. Dar stăm mai bine ca alte județe”, a mai explicat Gabriel Lazany.

Investiția în reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul SJU Bistrița se ridică la circa 2 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

0 notes
391 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *