Le mărește PUȘCĂRIA! Veverițele din Parc rămân captive și Primăria bagă alți bani în extinderea spațiului!

 -  -  11131


Primăria Bistrița a cumpărat o cușcă și o pereche de veverițe cu 4 pui. Voliera a costat 14.000 de lei iar veverițele au costat 450 de lei/bucata. În primă fază, s-aucheltuit în total 2.100 de lei. Primarul Crețu a inaugurat voliera în campania electorală, dar știrea a avut un impact negativ la nivel național și obiectivul i-a adus un prejudiciu de imagine.

Firma PFA Olesea Iuga, care a livrat perechea cu cei 4 pui a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că NU avea certificat de proveniență a veverițelor. Reprezentanții pet-shop-ului au plătit 2.500 de lei în 48 de ore și au declarat la acea vreme că au cumpărat veverițele de pe internet și le-au vândut mai departe primăriei.

x2

x5

 

 

 

 

 

 

 

Planul era ca veverițele să se acomodeze cu mediul, după care să fie lăsate în libertate prin deschiderea unei fante existente în partea superioară a volierei pentru ca acestea să revină pentru hrană. La scurtă vreme cei 4 pui au evadat și acum doar cele două veverițe mai pot fi văzute. În primă fază s-a montat un gard împrejurul volierei, pentru a proteja veverițele de curioșii care se apropiau prea tare.

 

50 de metri pătrați sau 50.000 de lei amendă? Primăria a ales să extindă pușcăria veverițelor!

 

Garda de Mediu a dat un termen-limită pentru extinderea cuștii (30 septembrie), în caz contrar, primăria risca o amendă de 50.000 de lei. Conform legilor în vigoare e nevoie de 50 mp pentru 1-2 indivizi la care se adaugă 2 mp pentru fiecare individ în plus. Pentru a evita amenda, Primăria Bistrița va extinde voliera! Lucrările au început deja prin montarea uni suport metalic și urmează împrejmuirea cu o plasă de sârmă. Suprafața s-a mărit considerabil și din punct de vedere legal, inițiatorii sunt acoperiți.

 

x1

xx7

 

 

 

 

 

 

 

Aproximativ 5.000 de euro costă această investiție a Primăriei Bistrița, un proiect contestat care în continuare cheltuie bani de la buget pentru extindere și intrare în legalitate.

 

Citiți și:

cretu-3Răzbunarea veverițelor!

https://www.ziardebistrita.ro/razbunarea-veveritelor/

1 notes
256 views
bookmark icon

One thought on “Le mărește PUȘCĂRIA! Veverițele din Parc rămân captive și Primăria bagă alți bani în extinderea spațiului!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *