Lege inițiată de deputatul Diana Morar, promulgată de președintele Iohannis

 -  -  995


Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind organizarea judiciară pe care a inițiat-o deputatul PNL Diana Morar și care a fost aprobată de Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 54 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători iar recursurile în format de 3 judecători, cu excepția cazurilor în care legea prevede altfel. Când va intra în vigoare legea, se abrogă Ordonanţa de Urgenţă nr. 215 din 30 decembrie 2020, care prevede că aplicarea soluției completului format din 3 judecători este suspendată până la 31 decembrie 2021 inclusiv. Această lege are ca scop revenirea la soluția conformă realității sistemului judiciar din România”, spune deputatul Diana Morar.

În acest moment, schemele de personal nu permit configurarea completurilor de judecată în apel în formulă de 3 judecători, fără ca această măsură să nu afecteze și chiar să blocheze organizarea şi funcţionarea instanţelor de judecată și, implicit, actul de justiție.

0 notes
120 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *