LEGE NOUĂ: Șoferii care conduc beţi, drogaţi sau fără permis și comit accident mortal, condamnați la închisoare cu executare

A fost promulgată legea prin care cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți, în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În acest context, pe raza județului Bistrița-Năsăud, polițiștii rutieri și de la structurile de ordine publică au desfășurat activități de informare, fiind aduse la cunoștința conducătorilor noile completări ale Codul Penal.

Astfel de activități au fost desfășurate cu șoferii opriți în trafic, dar și cu cei care au susținut testarea pentru reducerea perioadei de suspendare și vor fi continuate și în perioada următoare.

La acțiunile desfășurate în municipiul Bistrița au participat polițiștii de la Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Prevenirea Criminalității și Siguranță Școlară. Totodată, pentru o mai bună conștientizare a riscurilor la care se expun, polițiștii și specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud le-au dat ocazia conducătorilor auto să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul de alcool/droguri la volan.

De asemenea, în cadrul activităților, au fost oprite pentru control 150 de vehicule și au fost legitimate peste 200 de persoane. Au fost efectuate 70 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, nefiind depistați șoferi care să se afle sub influența alcoolului sau a drogurilor. Pentru nerespectarea legislației în vigoare, cu privire la circulația pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 15.000 de lei, fiind totodată dispusă reținerea unui permis de conducere și a două certificate de înmatriculare.

La activitățile desfășurate au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român – reprezentanța Bistrița-Năsăud, fiind astfel continuate activitățile de depistare a șoferilor care nu respectă normele rutiere și pun în pericol siguranța traficului rutier prin utilizarea unor vehicule care nu corespund din punct de vedere tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *