Legea care prevede transportul gratuit al elevilor din ciclul primar la școală, inițiată de deputatul PNL Robert Sighiartău, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

 -  -  1082


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ care prevede că elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la sau până la unitatea de învăţământ, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

Potrivit proiectului care a devenit lege, “în municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale“, arată actul normativ legea.

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

Iniţiatorul legii, deputatul Robert Sighiartău afirma, în dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, că iniţiativa vizează rezolvarea unei probleme majore cu care se confruntă sute de mii de familii cu copii din România.

Începând cu anul școlar 2022-2023, copilașii din clasele 0-4 vor putea beneficia de curse școlare speciale și gratuite, de acasă la școală și retur, acolo unde problemele de trafic rutier devin tot mai mari, în municipii și orașe.Următorul meu obiectiv pentru copii și familii este adoptarea unei alte propuneri legislative pe care am inițiat-o și depus-o în Parlament – cea privind asigurarea unei alimentații sănătoase și gratuite pentru copiii de la creșe și grădinițe. Proiectul de lege a ajuns la Cameră, la Comisia pentru învățământ. Nu am orgolii de autor, important este ca proiectul să treacă într-o formulă prin consens și fără tergiversări, iar copiii să beneficieze de prevederile lui. Mă voi lupta pentru asta. Copiii și familiile României merită tot ce e mai bun”, a precizat Robert Sighiartău.

0 notes
207 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *