Social

”Let’s Do It, Romania!” organizează o zi de curăţenie naţională în 34 de judeţe

 -  - 


„Let’s Do It, Romania!” organizează pe 17 septembrie o nouă zi de curăţenie naţională, acțiune care se va desfășura în 34 de judeţe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud.

Voluntarii din Alba, Argeş, Bucureşti/Ilfov, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea sunt aşteptaţi pe 17 septembrie să strângă deşeurile din natură şi să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune„, se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

La această campanie de curăţenie sunt parteneri: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva.

Din 2010 și până în prezent, peste două milioane de voluntari au participat la acţiunile şi proiectele asociaţiei „Let’s Do It, Romania!”, oameni care şi-au adus contribuţia la a avea o natură mai curată.

Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională şi să sărbătorim alături de 190 de ţări din lume puterea lui împreună. Ne dorim cu toţii să trăim într-o ţară mai curată, cu ape, munţi, plaje şi câmpii fără deşeuri şi le mulţumim tuturor celor care cred în noi şi în misiunea noastră. Ne vedem pe 17 septembrie. Let’s Do It!”, a declarat co-fondatorul „Let’s Do It, Romania!” Anamaria Hâncu, citată în comunicat.

Aceasta adaugă că în acest an, Asociaţia „Let’s Do It, Romania!” a sprijinit echipa „Let’s Do It, Ucraina!” cu patru transporturi de 25 de tone cu alimente neperisabile, echipamente de comunicaţii, medicamente, corturi şi mâncare pentru animale, haine călduroase, saci de dormit care au fost direcţionate către cetăţenii ucraineni.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. „Let’s Do It, Romania!” face parte din initiaţiva globală „Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de ţări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mişcări de voluntariat din lume.

98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.