Liberalii au depus un proiect de lege pentru anularea noilor plafoane privind plăţile în numerar. ”Corectăm o măsură haotică”

Deputații PNL Diana Morar și Robert Sighiartău au anunţat că liberalii au depus în Parlament un proiect de lege prin care ar urma să fie anulate noile plafoane privind plăţile în numerar.

Am semnat și depus, alături de mai mulți colegi parlamentari liberali, un proiect de lege pentru revenirea la plafoanele de utilizare a numerarului pentru plăți sau încasări la 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei. Sunt plafoanele anterioare cu care eram cu toții obișnuiți, atât persoane fizice cât și persoane juridice, fără sa afecteze activitatea, în special a micilor comercianți. Premisa ca toți cei care folosesc numerar pentru diferite plăți au de gând să încalce legea este complet greșită. Această inițiativă corectează o măsură haotică și care dă peste cap viața a milioane de oameni. Sper ca propunerea legislativă să fie susținută și adoptată rapid în Parlament, pentru a evita haos în economia reală și pentru a contracara efecte nedorite, cum ar fi creșterea comisioanelor bancare”, a precizat deputatul Diana Morar.

La rândul său, deputatul PNL Robert Sighiartău a spus: ”Revenirea la cash! Împreună cu Adrian Cozma am depus astăzi în Parlament un proiect de lege privind eliminarea limitării cash. Aberația trebuie abrogată!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *