Primăria Bistrița cumpără 8.500 de tablete electronice ce vor fi distribuite GRATIS! Valoarea totală: 2 MILIOANE de euro, bani europeni!

 -  -  953


Primăria Bistrița a scos la licitație un contract de 2 MILIOANE de euro pentru achiziția de tablete electronice, din bani europeni. Dispozitivele electronice vor fi distribuite GRATIS, elevilor care NU au posibilitatea să participe la cursurile on-line.

Obiectul contractului este furnizarea de tablete pentru uz scolar cu acces la internet. Valoarea estimată a contractului: 11.221.447 lei (2 milioane de euro)

Condiții de participare: Operatorii economici participanti la procedura de atribuire trebuie sa faca dovada ca in ultimii 3 ani au livrat produse similare (de natura/similare celor ce fac obiectul contractului), in valoare cumulata de cel putin 3.000.000, 00 lei fara TVA, la nivelul unuia sau mai multor contracte

8.500 de bucăți vor fi achiziționate prin acest contract!

Criterii de atribuire a contractului: cel mai bun raport preț-calitate. 20% va cota memoria internă a dispozitivelor (memoria RAM), 20% capacitatea de stocare și 60% contează prețul pe bucată.

Ofertele vor fi depuse până în 2 martie și ulterior se va semna contractul de finanțare pentru livrarea celor 8.500 de dispozitive electronice.

Distribuirea dispozitivelor către elevi se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Tabletele vor fi distribuite pe baza listei întocmite de Inspectoratul Școlar General.

Contractul este finanțat din bani europeni, prin Programul Operational Competitivitate – POC.

Datele de la nivelul județului Bistrița-Năsăud arată că peste 7.000 de elevi nu pot participa în acest moment la orele desfășurate în mediul online, fie pentru că nu au acces la internet, fie pentru că nu au dispozitivele necesare.  

Citiți și:

0 notes
78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *