Licitație cu GREUTATE: Primăria pune la bătaie 10 MILIOANE de euro pentru măturatul străzilor. Expiră contractul cu URBANA!

Primăria Bistrița organizează o licitație privind delegarea serviciului de măturat străzi. Până acum, aceste servicii au fost executate de SC URBANA S.A, dar contractul încheiat cu Primăria Bistrița se apropie de final.

Obiectul contractului îl constituie:

a) Măturatul, spălatul, stropirea si intretinerea căilor publice, activitate ce presupune următorul ciclu de operaţii:
– măturatul manual;
– măturat mecanizat;
– transport deşeuri stradale:
– întreținerea curăţeniei;
– spălatul carosabilului;
– stropirea carosabilului;
– curăţat rigole stradale;
– evacuare deşeuri clandestine

b) Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţiile de neutralizare;

Măturătorii URBANEI au făcut o grevă spontană, în fața Primăriei

urbana 2Angajații firmei URBANA au organizat în urmă cu câteva săptămâni o grevă spontană, în fața Primăriei Bistrița. Măturătorii s-au declarat nemulțumiți de salariile oferite, de ne-plata orelor suplimentare și au  cerut o mărire de salariu din partea angajatorului, cu care ulterior au purtat negocieri. Chestiunea angajaților în salubrizare este una delicată, deoarece implică segmentul asistaților-social.

 

Pe colectare, URBANA a fost scoasă din schemă de VITALIA S.A

În asociere cu alte companii, SC URBANA S.A a participat și la licitația organizată de Consiliul Județean, privind gestionarea deșeurilor la nivelul județului, dar a pierdut în favoarea companiei S.C VITALIA S.A. După adjudecarea contractului privind colectarea deșeurilor menajere, VITALIA S.A solicită dublarea tarifelor cu care s-a prezentat la licitație.

 

 

2014vitalia (5)Situația delicată a colectării deșeurilor din județ este analizată acum de factorii de decizie, însă până la soluționarea conflictului, VITALIA S.A a anunțat că va micșora ritmul de colectare a deșeurilor. Radu Molodvan a declarat că problema colectării deșeurilor din județ este foarte delicată și contractul cu operatorul s-ar putea încheia…

 

 

10 MILIOANE de euro, contractul pus la bătaie de Primăria Bistrița

4dPrimăria Bistrița a scos la licitație “Delegare prin concesiune a gestiunii activității de măturat, spălat, stropirea și întreținerea căilor publice și a activității de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalațiile de neutralizare.” Valoarea estimată depășește 10 MILIOANE de euro (43.580.395 RON fără TVA).

Printr-o Hotărâre de Consiliul Local s-au întocmit regulamentul şi caietele de sarcini pe activităţi ale serviciului public de salubrizare, documente care stau la baza licitaţiei pentru delegarea serviciile de salubrizare.

Studiul de oportunitate, caietul de sarcini au fost aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local. “În concordanţă cu aceste reglementări durata contractului de delegare de gestiune pentru activităţile de salubrizare prezentate propunem a fi de 8 ani cu posibilitate de prelungire prin act aditional cu jumătate din perioada concesionată.” – conform studiului de oportunitate privind Anexa 1 H.C.L 90/2014.

Licitația privind serviciul de salubrizare a străzilor din Bistrița va avea loc în 29 iulie. Va fi declarată câștigătoare firma care va depune tariful cel mai mic, dar se va ține cont și de alte elemente, cum ar fi vechimea echipamentelor sau valoarea investițiilor viitoare, criterii care pot crește punctajul firmelor implicate în lupta pentru contractul de 10 MILIOANE de euro…

 

Vezi aici studiul de oportunitate privind REGLEMENTAREA ACTIVITĂŢII DE MĂTURAT, SPĂLAT, STROPIREA ŞI ÎNTREŢINEREA CĂILOR PUBLICE. A se studia și anexele H.C.L nr 90/2014.

http://www.primariabistrita.ro/TemplateWeb/2014/Hotarari.nsf/Hotarari/C91B466AD2E60051C2257D5F003491E3?OpenDocument
Comentarii

  • GHEORGHE BARTHA

    Daca s-a licitat o suma la preluarea contractului ,cum își permit sa -o majoreze unilateral după preluarea contractului ? Nu ar fi trebuit anulat contractul inițial ? / De ce am in permanența sentimentul ca ceva nu e regula si ca suntem mereu furați la toate contractele ?

  • Hoti au fost din todeauna toti cei privati cat si primaria eu am lucrat 9 ani era o bataie de joc salarile pe timpul lui ceausescu erau bune oameni se luptau sa intre la gunoaie dece oare era un salariu bun acum oameni lucra din obligatie si de foame hu hotilor toti cauta sa puna mana pe bani fara sa se gandeasca la bieti oameni

Caricatură

Ziar de Bistrita