Liderul AUR Bistrița-Năsăud, Dragoș Hârjoabă: ”Noi nu suntem un partid politic, ci o mișcare născută din dorința românilor de a fi altceva în țara aceasta”

 -  - 


Filiala Bistrița-Năsăud a Alianței pentru Unirea Românilor împlinește un an de la înființare, perioadă în care a reușit deja să formeze mai bine de 20 de organizații locale, potrivit liderului județean Dragoș Hârjoabă. 

 Noi nu suntem un partid politic. AUR este înființat sub forma unui partid pentru că asta cere legislația, dar noi suntem o mișcare, o mișcare născută din dorința românilor de a fi altceva în țara aceasta față de ceea ce vedem la aproape 33 de ani de la Revoluție. Eu nu am avut nevoie de AUR ca să devin cineva. Am devenit cineva înainte. AUR a avut nevoie de mine și eu am simțit nevoia să intru în această mișcare pentru că îmi doresc să trăim un pic altfel și aș vrea să reușim cumva să arătăm că suntem diferiți față de cei care au făcut politică în ultimii 30 și ceva de ani. Eu nu fac politică. Politică au făcut restul. Eu vreau să facem ceva diferit și sper să reușim. Suntem la început în această organizație, împlinim imediat un an. A fost un an greu, unul în care am reușit să închegăm un nucleu dur, în jurul căruia să ne putem strânge cât mai mulți. Știu că renumita Coca-Cola a vândut 25 de sticle de suc în primul an. Noi am reușit să aducem mai mulți membri, deci suntem undeva peste”, a spus Dragoș Hârjoabă, președintele AUR Bistrița-Năsăud, într-o conferință de presă.

La nivel județean, AUR Bistrița-Năsăud are formate peste 20 de organizații locale!

”Mulți sunt cei care vin către noi, dar vrem puțin să filtrăm. Acum ne permitem încă să analizăm fiecare cerere. Trendul este de creștere. Cu toții observăm că, nu doar la nivelul țării, ci și la nivel european, conservatorii sunt într-o reală creștere. Ne dorim ca și pe Bistrița-Năsăud să avem oameni buni, oameni cu care să nu ne fie rușine la următoarele alegeri”, a mai spus Dragoș Hârjoabă.

Întrebat care consideră că sunt organizațiile de bază în județ, președintele AUR Bistrița-Năsăud a răspuns: ”Una dintre organizațiile de bază este cea de la Dumitrița. De asemenea, am făcut o organizație foarte puternică în Sângeorz-Băi și încă una în Nimigea. Avem organizație în Șanț care funcționează foarte bine și unde avem și consilier local. Avem și la Uriu consilier local. Avem deja un nucleu format pe Beclean și sperăm să atragem o mare parte din simpatizanții de acolo. Pe Bistrița lucrăm în așa fel încât să ieșim la suprafață cu un grup suficient de mare încât să putem acoperi toate necesitățile privind consilierii județeni, consilierii locali, listele complete pentru alegeri. Deci organizația de la Bistrița este încă în formare. (…) Încercăm să creștem sănătos și să ne alegem oamenii cu care să ne dezvoltăm așa cum ne dorim”. 

De asemenea, întrebat care este poziția AUR față de trecerea unor persoane de la alte partide la AUR, Dragoș Hârjoabă a precizat că orice persoană care nu este ”compromisă” este binevenită.

”Președintele George Simion a spus că așteaptă oameni de peste tot, oameni care nu se mai regăsesc în vechile structuri. (…) Avem nevoie de toți cei care vor să ne sprijine, de toți oamenii care și-au dat seama că partidul în care au crezut nu mai este același. (…) Să știți că avem deja oameni care au venit din foarte multe partide înspre noi, doar că nu toți au curajul să se afișeze”, a completat Dragoș Hârjoabă.

AUR vrea să intre-n alegeri cu candidați în tot județul! 

Dragoș Hârjoabă a mai menționat că, pentru alegerile din 2024, partidul din care face parte intenționează să pregătească liste separate de candidați în toate unitățile administrativ-teritoriale din județ.

Îmi doresc să avem peste tot liste complete, chiar și cu rezerve”, a mai spus Hârjoabă.

Întrebat dacă se ia în calcul varianta de a susține un candidat de la un alt partid politic pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud sau Primăria Bistrița, liderul AUR Bistrița-Năsăud a spus că nu s-au purtat deocamdată discuții în acest sens, dar partidul își dorește să aibă candidați proprii.

Alegeri interne la AUR! Când vor avea loc!

În privința unor alegeri interne, Dragoș Hârjoabă a afirmat că acestea ar putea să aibă loc în momentul în care vor exista organizații constituite în peste 60 la sută din unitățile administrativ-teritoriale din județ.

Vizualizări 89 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.