Liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, în noua structură de conducere a partidului

 -  -  971


În cadrul Congresului Partidului Mișcarea Populară, care a avut loc duminică, 7 martie, președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a fost ales și în structura de conducere a partidului – ca vicepreședinte pentru Regiunea Nord-Vest.

”Astăzi începem munca de consolidare a PMP la nivel regional și național. Cel mai important obiectiv pe care îl avem în regiunea noastră este transformarea Autostrăzii Nordului din vis în realitate. Sunt onorat să fiu reprezentant al ardelenilor harnici și serioși în conducerea PMP”, a scris Simionca pe Facebook.

În cadrul aceluiași Congres, Cristian Diaconescu a fost ales în funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară, moțiunea sa, „România Respectată”, fiind votată de 550 dintre cei 561 de delegaţi prezenți la eveniment.

”Prin această moţiune, pe scurt, vă rog să daţi acestui partid solidaritate, înţelepciune şi coerenţă la nivel local şi central şi îndrăznesc să mă oblig în faţa dumneavoastră şi să vă promit că am să-i dau un viitor”, a declarat Cristian Diaconescu.

Ionuț Simionca ar putea juca un rol cheie în configurarea viitorului PMP, în contextul în care, la alegerile parlamentare de anul trecut, organizația județeană condusă de acesta a obținut cel mai bun scor în partid la nivel național, aproape 11% dintre cei care s-au prezentat la urne în județul Bistrița-Năsăud punând ștampila pe PMP.

De asemenea, în 2020, Ionuț Simionca a primit, pentru funcția de primar, 15,2 % din voturile exprimate de bistrițeni.

PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, după ce anterior, la alegerile europarlamentare şi locale, a obţinut rezultate considerate mulţumitoare. PMP deţine doi eurodeputaţi – Traian Băsescu şi Eugen Tomac, precum şi peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeţeni şi consilieri generali ai Capitalei şi 49 de primari.

0 notes
96 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *