Linia Verde: MIS Grup a prins contractul de 6 MILIOANE de euro și va moderniza străzile de pe traseu! 5 ani GRATIS pentru toată lumea, pe ruta Viișoara-Centru-Unirea!

Primăria Bistrița implementează proiectul Linia Verde, proiect finanțat din bani europeni, care implică modenizarea unor străzi pentru realizarea traseului, dar și achiziția de autobuse electrice.

Întreaga investiție este de circa 12 milioane de euro, bani din care se va realiza traseul prorpiu -zis: (6 MILIOANE de euro ) și vor fi achiziționate și autobuzele electrice (încă 6 MILIOANE de euro).

Proiectul TOTAL, în valoare de 12 MILIOANE de euro implică realizarea de trasee dedicate si/sau prioritare pentru vehiculele de transport public, modernizarea statiilor de transport public existente, realizarea pistelor pentru biciclisti si a traseelor pietonale, plus achiziţia de autobuse electrice, staţii de încarcare de capăt, staţie de încarcare mobilă, staţii de încarcare pentru autobuzele electrice în depou care se realizează pentru garare şi dispecerat pentru managementul traficului.

autobus lectric ziar de bistrita

MIS Grup a prins contractul de modernizare a străzilor din traseul Liniei Verzi!

CML și MIS Grup au fost principalii contractori care s-au luptat pentru contractul de 6 MILIOANE de euro, privind amenajarea traseului pe care vor circula autobusele electrice.

Condițiile de selectare a câștigătorului:

60% prețul din ofertă

30% granția din ofertă

10% – resursele alocate pentru realizarea activităţilor .

Ce lucrări se realizează de 6 MILIOANE de euro!

MIS Grup a prin contractul în valoare de 30.340. 311.12 RON și va realiza următoarele lucrări:

– lucrări de remodelare a elementelor geometrice ale străzilor şi constau în: – realizarea de benzi dedicate/prioritare transportului public,

– realizarea pistelor pentru biciclişti; – reabilitarea trotuarelor; – realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe unele străzi;

– lucrări de iluminat public cu sistem de telegestiune; – lucrări infrastructura curenti slabi;

– lucrări de construire a unei autobaze care va cuprinde un depou pentru garare şi un dispecerat pentru managementul traficului.

– lucrări de construire staţii de autobuz: 42 de statii de autobuz curente şi 2 staţii de autobuz tip cap terminal.

Traseul Liniei Verzi : Viișoara – Unirea!

Traseul Liniei verzi porneste din localitatea componentă Unirea zona Hotel Sheriff si se finalizează în localitatea componentă Viisoara pe următorul traseu:

– Viisoara – Libertatii -Independentei – Șincai – Piata Unirii – Dornei – Piața Petru Rareș – Bistricioarei – Gen. G. Balan – Calea Moldovei – Unirea (în zona restaurantului Sheriff) .

Proiectul implica, de asemenea, realizarea unei autobaze, având rol de depou pentru un numar de 8 +1 autobuze electrice care vor deservi transportul public urban. In incintă vor  fi amplasate vestiare pentru personal si dispeceratul de management al traficului. ndividuals endeavor a few strategies while attempting to drink liquor unlawfully. One of those strategies is making their ID seem as though it’s from an best fake id states 2023 or a similar state yet with various symbolism.

Traseul Liniei Verzi : Viișoara – Unirea!

Traseul Liniei verzi porneste din localitatea componentă Unirea zona Hotel Sheriff si se finalizează în localitatea componentă Viisoara pe următorul traseu:

– Viisoara – Libertatii -Independentei – Șincai – Piata Unirii – Dornei – Piața Petru Rareș – Bistricioarei – Gen. G. Balan – Calea Moldovei – Unirea (în zona restaurantului Sheriff) .

Linia Verde, punct de START – Viișoara DN 17
str. Libertății
str. Libertății ( zona Kaufland)
Blv. Independenței (Poșta Veche)
str. Gheorghe Șincai
str. Dornei
Piața Petru Rareș
str. Bistricioarei
Gen. Grigore Bălan (sensul de la Domus)
str. Gen . Grigore Bălan
str. Gen . Grigore Bălan (zona OMV)
Calea Moldovei
Calea Moldovei
Calea Moldovei (zona Unirea)
capăt de linie , Calea Moldovei , pensiunea Sheriff

Licitația pe autobuse e-n desfășurare! Contract de 6 MILIOANE de euro pe achiziția lor!

Autobuzul electric este de max.10 metri lungime, cu cca. 25 de locuri pe scaun, doua usi, autonomie de 250-300 km, cu sasiu usor şi podea joasă.

Investiția este estimată la 14.4 milioane de lei (aprox. 3 MILIOANE de euro).

Conform caietului de sarcini, furnizorul se obligă să furnizeze:

 • – Autobuze electrice: 10 buc
 • – Staţie de încărcare rapidă: 2 buc
 • – Staţie de încărcare mobilă: 1 buc
 • – Staţie de încărcare lentă: 10 buc.

  – să asigure instruirea şi autorizarea personalului operatorului serviciului de transport de către reprezentantul furnizorului, pentru efectuarea activitatilor de întreţinere şi mentenanţă zilnică a autobuzelor electrice;

Detalii TEHNICE privind autobusele electrice:

Linie verde de transport public utilizand mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma de poluare redusa. Licitația e-n desfășrare și se referă la achiziţia mijloacelor de transport cu motor electric si a statiilor de incarcare, respectiv la achiziţia următoarelor produse:

 • Autobusele vor fi dotate cu sistem de aer condiționat și cu sisitem de încălzire, Internet Wi-fi,  gratuit pentru călători
 • Durata medie de funcționare a autobuselor este de minim 15 ani.
 • Lungime autobuse între 8 – 10 metri.
 • autonomie: minim 150 killometri rulați, la capacitate de încărcare maxim.
 • durata de funcționare – minim 15 ani
 •  garanție – 8 ani
 • termen de garanție pentru baterii – minim 5 ani
 • putere nominală minim 150 kW
 • Bateriile electrice vor avea capacitatea de minim 200kWh.
 • bateriile electrice vor permite mini 3 încărcări rapide/zi (10 minute). O încărcare rapidă înseamnă încărcarea bateriiei cu minim 25% din capacitatea sa, într-un termen redus.
 • Garanție: 500.000 de kilometri pentru baterii și motoare electrice.

Școlarizarea personalului se va face pe cheltuiala furnizorului.

Compania EUROCERAD INTERNAȚIONAL a realizat caietul de sarcini pentru cumpărarea autobuseor electrice.

Firmele care vor participa la licitația privind chiziția autobuselor sunt oblgate să aibă nivelul minim al cifrei de afaceri medii anuale, realizata pe ultimii 3 (trei) ani financiari incheiati (2016,2017,2018), cel putin egala cu 25.000.000,00 lei.

5 ani GRATIS pentru toată lumea, pe traseul Liniei Verzi!

Linia Verde este un proiect de 12 MILIOANE de euro, care se realizează din bani europeni și conform obligațiilor contractuale, pe traseul verde se va circula GRATIS timp de 5 ani!

Check Also

O nouă ediție a manifestării ”Toamna Bistrițeană”, între 29 septembrie și 1 octombrie

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, în Complexul de agrement ”Heidenfeld” din Viişoara …

One comment

 1. Centrul vechi ar trebui conservat si revitalizat dedicat in special circulaiei pietonale si velo .(biciclete ,trotinete etc ) si nu o supraaglomerare chear si cu autobuze electice .Cat despre modul de a circula gratis ,cel mai mul le surade ideea celor de la Visoara de la ANL -uri ….!!