Lista farmaciilor de gardă deschise de sărbători. Cui vă puteți adresa dacă aveți probleme medicale?

 -  -  1821


În perioada sărbătorilor de iarnă, asistenţa medicală la nivelul județului Bistrița-Năsăud va fi asigurată de către serviciile de urgenţă prespitalicești și spitalicești. 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, serviciile prespitaliceşti sunt asigurate de către echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi echipaje SMURD din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. Apelarea lor se face prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitarea ajungând la Dispeceratul Integrat de Urgenţă.

În oraşele Bistrița și Năsăud, precum şi în localităţile Teaca şi Josenii Bârgăului funcţionează centre de permanenţă ale medicilor de familie.

De asemenea, pe perioada sărbătorilor, asistenţa medicală spitalicească va fi asigurată de cele trei unităţi sanitare cu paturi, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Spitalul Orăşenesc Beclean şi Spitalul Orăşenesc „Dr.George Trifon” Năsăud. Cetățenii care se vor confruntă cu probleme medicale se vor putea adresa serviciilor de urgenţă din aceste unităţi care functionează 24 din 24 ore.

În ceea ce privește farmaciile de gardă de la nivelul municipiului Bistrița, acestea vor fi deschide în intervalul 08:00 – 24:00. Iată lista lor:

 

0 notes
946 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *