Liviu Rusu revine ca INDEPENDENT: “NU sunt tânăr, nici bătrân sunt un pic mai vechi, ca vinul bun!”

Într-o nouă emisiune la Sângeorz TV, fostul președinte al Consiliului Județean a vorbit despre vitorul său într-ale politicii. De data aceasta, Rusu a abordat un discurs mai degrabă filosofic și a evitat să atace actuala administrație.

Liviu Rusu a vorbit despre partidele erodate, care refuză să se reformeze, despre ordonanțele de partid, privind alocarea de fonduri în teritoriu sau privind migrarea primarilor, ambele  împotriva democrației. Rusu a făcut un istoric al partidelor moderne și a conducătorilor de partide și susține că a avut o viziune de independent și în interiorul PDL.

Rusu: “Lumea s-a săturat de găști de partid!”

“Între popor și conducători se interpun șmecherii  și învârtiții puterii și ăștia schimbă macazul. Oare cum se cheamă acești șmecheri: Partidele!”

“Pe lângă partide sunt găști, grupări care în campanie se re-organizează încât omul e derutat, se merge cu preisuni de-acasă și li se sugerează cu cine să voteze, de parcă omul n-ar ști cu cine să voteze…  dar un lucru e clar, dovedit: lumea s-a săturat de găști, mai mari sau mai mici, de forme organizate de voluntariat în cadrul unui partid și  oamenii vor vota oameni… și se vor uita la expertiza fiecăruia!”

“Am fost fidel partidului, dar nu știu dacă partidul mi-a fost fidel mie! “

În discursul său, Liviu Rusu a desființat acele partidele care se mulțumesc cu maculatură, unde NU există o selecție a valorilor și puterea se confiscă, iar partidul se identifică uneori cu persoanele, făcând aluzie la vechiul PDL.

Fostul președinte al CJ a aruncat câteva fumigene, dar a evitat să vorbească deschis despre conflictele din interiorul PDL… NU-i cinstit și NU e onorabil pentru cel ce-și denigrează familia. A denigra, orice nebun poate

“NU numai Stalin spunea: EU sunt partidul… în România s-a dovedit și la nivel județean și la nivel național că foarte mulți sunt partidul și personalizau  puterea… ajunși la o anumită formă și din forma colectivă a de conducere a unui partid… unul era cel mai fioros… lui i se spunea șeful , el lua deciziile și spunea cine, unde, pe ce listă candidează…”

despre aroganță și trădări

“Ca neam am rezistat încovoindu-ne, crezând că acel cap plecat, sabia nu-l taie… păi mai bine tăiat și vrednic decât să trăiești în genunchi și copilul rob… dar la noi există trădarea… și asta s-a criptat în codul nostru genetic…”

Sunt pentru schimbare, dar cu cine schimbăm pe cei de-acum? Dacă puneai o mătură pe listă, mătura ieșea deputat! Așa a fost valul!

Rusu a vorbit despre lipsa actuală de valori din absolut toate domeniile, deoarece mulți tineri au migrat în străinătate: Și cei vechi trebuie să se schimbe, dar năravurile se schimbă greu.

Despre funcțiile grele și pălăriile prea mari pentru unii

Liviu Rusu a transmis mesaje importante și a vorbit voalat despre controlul și răspunderea pe care o au cei din “Servicii”, care dau OK-ul către funcțiile-cheie.

“Funcțiile grele… și despre cei ajunși în vârf care se cred de neînlocuit… aici vine partea inteligentă, a Serviciilor Statului. Un om politic nou trebuie găsit din timp, dar și istoria recentă dovedește despre premierul crescut, care la un moment-dat le știa pe toate, sau despre Boc, cel care a luat ciocane în cap de la unu care vroia să fie și premier și președinte.”

Despre libertatea  presei

Contestat de Ioan Oltean și de o parte din colaboratorii săi pentru lipsa de comunicare din mandatul său, acum Rusu se deschide și vine în apărarea presei:

“Presa are un rol hotărâtor și cine n-a învățat trebuie să învețe că ăsta e rolul presei de a sesiza… și nu e o meserie ușoară, iar ca individ ales… trebuie să asculți de cel care ți-a dat votul…”

Rusu Liviu vine ca independent: “NU sunt tânăr, nici bătrân sunt un pic mai vechi, ca vinul bun!”

Emisiunea de la Sângeorz TV reprezintă a doua ieșire publică a lui Liviu Rusu, în câteva săptămâni, prin care acesta tatonează terenul în vederea unei candidaturi la Primăria Bistrița.

“Mă simt obligat să spun: Am fost plecat dintr-un partid.. sau mai degrabă am fost ajutat să plec… eu în acel partid NU mă mai întorc… ei, de astăzi se discută de independentul… sigur și înainte aveam pusee de independent… sunt un om independent și dacă aș face politică de astăzi , de la început aș face-o ca independent” a conchis Rusu.

De pe margine, fostul președinte al Consiliului Județean transmite mesaje privind candidatura la Primăria Bistrița ca independent și ca un BAU-BAU, Liviu Rusu îl amenință din umbră pe Ovidiu Crețu.

 
Comentarii

  • Am auzit de la multi ca e arogant dar imi place cum gandeste

  • Balan Marius- Ecologist B-ta

    D-le RUSU; cred in ceea ce afirmati. Ca si specialist care am avut in paza 800 de condamnati la BATALIONUL DISCIPLINAR, acolo am studiat mimica oamenilor. Va spun de la o posta ca nu sunteti departe la capitolul AROGANTA de actualul edil. Asa ca nu o sa va votez ,chiar daca mi-ar cadea din CER o sacosa de bani. SORRY !

Caricatură

Ziar de Bistrita