Localitate din Bistrița-Năsăud, la un pas de a fi introdusă în carantină. ”A fost pe muchie de cuțit”

 -  -  1648O localitate din Bistrița-Năsăud a fost pe ”muchie de cuțit”, la un pas de a fi introdusă în carantină, potrivit prefectului Stelian Dolha. Este vorba despre localitatea Salva.

”Am avut o singură localitate care a fost pe muchie de cuțit – Salva. În baza unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății, în momentul în care se trece de 3 cazuri la mie de pozitivi, atunci localitatea respectivă poate fi propusă ca și localitate care să intre în carantină în condițiile în care tu nu reușești pe variante proprii, cu Poliție, Jandarmerie, să menții acest virus sub control și să îl diminuezi. Am ajuns la un moment dat la 2,6 la mia de locuitori, mă bucur că acum a scăzut, suntem undeva la 2,1 dacă nu chiar sub 2, pentru că avem deja vindecați”, a spus prefectul Stelian Dolha într-o conferință de presă.

El a mai menționat că, în acest moment, în Bistrița-Năsăud nu mai există nicio altă localitate în situația în care ar putea fi propusă spre carantinare.

În ceea ce privește situația din localitatea Salva, inclusiv primarul comunei – Gheorghe Onul – a făcut apel la cetățeni să respecte măsurile impuse de autorități și să poarte masca de protecție atunci când se află în spații publice, așa cum Ziar de Bistrița a relatat:

0 notes
773 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *