Locuitorii din zona Zăvoaie au ajuns la limita răbdării! Ce solicită Primăriei Bistrița?

 -  -  1289Mai mulți bistrițeni care locuiesc pe strada Zăvoaie din municipiul Bistrița s-au arătat nemulțumiți de faptul că Primăria Bistrița intenționează să aloce bani pentru noi investiții în zona Pârtiei de schi Cocoș, motiv pentru care au decis să conteste proiectul de buget pe anul în curs. Oamenii cer diminuarea sumelor prevăzute la capitolul ”Întreținere grădini publice, spații verzi, parcuri, baze sportive și de agrement” sau de la alte capitole și redirecționarea banilor către realizarea unor lucrări de reabilitare și modernizare a străzii Zăvoaie, precum și a sistemului de canalizare din acea zonă. 

”Considerăm că un municipiu reședință de județ are nevoie, în primul rând, de o infrastructură civilizată de drumuri. Este nepermis ca în lipsa unei infrastructuri de genul acesta, din bugetul local să fie alocate și realocate fonduri care s-au dovedit a fi nu numai nerentabile, dar și costisitoare, obiective care sunt prea puțin utilizate de cetățeni”, se arată în documentul semnat de 90 de locuitori din zona Zăvoaie.

Și în vara anului 2019, cetățenii din Zăvoaie au mai făcut demersuri la Primăria Bistrița prin care au solicitat modernizarea străzii, iar acum au revenit cu aceeași solicitare către administrația locală.

Astfel, oamenii solicită să li se comunice dacă există vreo intenție legată de reabilitarea străzii.

Primăria Bistrița le-a transmis oamenilor că o porțiune a străzii este cuprinsă în etapa a IV-a de modernizare a străzilor de pământ:

19 străzi de pământ de pe raza municipiului Bistrița au fost modernizare în ultimii trei ani, a declarat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, în luna octombrie a anului trecut. Acesta a mai precizat că pentru alte 11 astfel de străzi există proiectele întocmite și ele vor fi asfaltate anul acesta.

Situația străzilor de pământ din municipiul Bistrița. Pe aproape 100 de astfel de străzi nu se pot executa lucrări de asfaltare. De ce?

De asemenea, încă o contestație la proiectul de buget pe anul 2020 a fost depusă și de președintele Asociației Bistrița Civică, Adrian Florin Chereji.

Proiectul de buget pe anul 2020 va intra în dezbaterea Consiliului Local Bistrița la data de 13 februarie.

FOTO: arhivă

0 notes
414 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *