Lorand Toth (USR): Demisia sau înlocuirea din funcție a prefectului Mica Oprea ar fi un lucru firesc într-o societate normală!

 -  - 


Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, se alătură demersului fostului prefect Ovidiu Victor Frenț și solicită și el demisia actualului prefect Mica Oprea. În opinia acestuia, demisia sau înlocuirea din funcție ar fi ”un lucru firesc într-o societate normală”.

”Încă de la sfârșitul lunii decembrie, după ce situația din Prefectura Bistrița-Năsăud a fost făcută publică, am sperat pentru foștii colegi de acolo că situația se va remedia și că lucrurile vor reveni la normal. Am fost subprefect în această instituție pentru o scurtă perioadă de timp, în care am reușit să mă familiarizez atât cu sarcinile tuturor departamentelor, cât și cu cele ale funcționarilor și am spus, de fiecare dată când am avut ocazia, că deși acest colectiv este catalogat ca și personal bugetar, datorită sarcinilor, responsabilităților și volumului mare de muncă, angajații sunt prost plătiți și de multe ori neapreciați de cei care nu sunt familiarizați cu rolul Prefecturii. Dacă mai ai și un prefect pentru care principala ocupație este să te șicaneze, să te insulte, să te facă să te simți inferior, atunci nu este de mirare că pleacă oamenii buni și bine pregătiți”, a comentat Lorand Toth într-o postare pe o rețea de socializare.

Acesta este de părere că rolul unui șef de instituție este cel de a se asigura că se întrunesc toate condițiile pentru ca personalul din subordine să își poată desfășura în condițiile optime activitatea.

”Acolo unde sunt deficiențe trebuie sa găsească soluții de remediere și nu în ultimul rând să își pună la dispoziție profesionalismul și experiența pentru a îmbunătăți activitatea întregii echipe. Cel puțin acest lucru l-am învățat în companiile în care am lucrat. Cu toate acestea, să ai în fruntea acestei instituții o persoană care nu înțelege rolul de lider și că doar prin puterea colectivului poți să duci la bun sfârșit sarcinile complexe ale fiecărui departament, este o dovadă de incompetență și lipsă de viziune a celor care au numit-o în această funcție, adică a celor de la PSD Bistrița-Năsăud. Dar acest lucru nu scuză comportamentul demn de perioada comunistă al domnișoarei prefect! Demisia sau înlocuirea din funcție ar fi un lucru firesc într-o societate normală!”, a mai completat Lorand Toth. 

În luna decembrie, în timpul unei ceremonii organizate cu prilejul împlinirii a 33 de ani de la Revoluția din 1989, fostul prefect Ovidiu Victor Frenț a cerut public demisia prefectului Mica Oprea, pe care a acuzat-o de comportament ”abuziv și dictatorial”.

Ovidiu Frenț vrea Revoluție-n Prefectură! De la microfon a cerut ca Mica Oprea să-și dea DEMISIA de onoare! Rugăminte către „Moș Crăciun” Radu Moldovan!

Pe de altă parte, la acea vreme, prefectul Mica Oprea a declarat că nu va demisiona din funcție doar pentru că Ovidiu Victor Frenț i-a cerut acest lucru.

VIDEO: „Vă umiliți angajații?” Cum răspunde Mica Oprea! Își dă DEMISIA don-șoara de FIER a Județului?Ce zice despre atitudinea sa „comunistă!”

Mica Oprea a fost numită prefect la propunerea organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, fără a fi membru de partid, şi este secondată de subprefecţi de la PNL şi UDMR.

Vizualizări 143 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.