Lorant Sas forțează o mică Alianță și îl susține pe Ioan Turc la Primărie! Manevră simbolică deoarece PLUS-ul NU are bazin electoral pe Bistrița! E presiune pe U.S.R!

 -  -  21400


Lorant Sas, președintele PLUS Bistrița – Năsăud a anunțat public susținerea lui Ioan Tuc la Primăria Bistrița. Lorant Sas ar fi trebuit să candideze în interiorul Alianței PLUS-USR pentru candidatura de primar, dar se pare că a renunțat la acest lucru iar Călin Stan rămâne candidatul USR pentru funcția de primar.

Rămas pe din afara ecuației, Lorant Sas renunță la Alianța cu USR și în numele formațiunii PLUS a anunțat printr-o scrisoare pe facebook susținerea lui Ioan Turc pentru funcția de primar.

Această manevră electorală e mai mult una simbolică, deoarece Lorant Sas NU deține un bazin electoral, iar PLUS e inexistent ca partid politic în Bistrița.

Cum va juca USR-ul, acum, când li se forțează mâna să-l susțină pe Ioan Turc la Primărie?

USR-ul e în gardă și Lorant Sas pune presiune prin alianța de conjunctură. Președintele USR Bistrița, Călin Stan va trebui să mute rapid și să aleagă o variantă din 3 posibile:

– candidatură USR, cu el însuși candidat pe funcția de primar, Călin Stan fiind desemnat candidat, la această oră. Din moment ce Lorant Sas a renunțat, Călin Stan are culoar liber și susținerea USR-iștilor.

 – Alianță PNL, alături de Lorant Sas și Ioan Turc.

– o altă Alianță, sub diferite formule posibile:  Ionuț Simionca (PMP), Dan Ciobănică (Partidul Verde), Rodica Dobraniș (POL), Marius Conon (PER), Doris Rai (independent).

Ioan Turc se GRĂBEȘTE s-adune cât mai multe “partiduțe!”

Pentru a câștiga Primăria Bistrița, o Alianță de Dreapta implică 2 personaje care stau bine în sondaje: Ioan Turc (PNL) și Ionuț Simionca (PMP). Între cei 2 lideri se va da lupta finală iar momentan niciunul NU renunță la ideea de a fi candidatul – UNIC al Alianței, lucru care avantajează PSD-ul.

ziar de bistrita ioan turc

Teoretic, la acest moment, Ioan Turc este avantajat de susținerea lui Lorant Sas! La modul pragmatic, această manevră NU reprezintă mare-lucru, deoarece PLUS nu are un bazin electoral similar cu al USR-ului, de exemplu. Mai mult decât atât, electoratul USR – Plus e instabil și liderii lor NU au nicio garanție că vor îndrepta votanții spre PNL, cu Ioan Turc drept candidat.

În acest weeke-end, băieții s-au văzut dar NU au ajuns la un consens!

Candidații pentru funcția de primar s-au întâlnit în acest week-end, dar deocamdată NU s-au înțeles în privința unui candidat-UNIC! La întâlnire au fost prezenți Ioan Turc, Ionuț Simionca, Călin Stan, Lorant Sas și Dan Ciobănică – toți cu pretenții pentru funcția de primar al Bistriței.

Se pare că Lorant Sas a făcut primul pas și a transmis o scrisoare de susținere a lui Ioan Turc, idee pe care ar fi prezentat-o la întâlnirea conspirativă de sâmbătă!

Scrisoarea lui Lorant Sas, adresată lui Florin Bojor – inițiatorul unor negocieri privind Alianța anti-PSD!

“Stimate domnule Florin Bojor,

Ca urmare a scrisorii deschise pe care ați adresat-o candidaților opoziției la Primăria Bistrița, în calitate de președinte al filialei Bistrița-Năsăud a Partidului Libertate Unitate Solidaritate (PLUS) și de candidat al PLUS Bistrița-Năsăud la Primăria municipiului Bistrița, fac următoarele precizări:

Membrii PLUS din filiala Bistrița-Năsăud sunt deciși să nu irosească voturile cetățenilor municipiului Bistrița la alegerile locale din toamnă.

Membrii PLUS din filiala Bistrița-Năsăud și din municipiul Bistrița sunt conștienți că este nevoie de o alianță a partidelor de dreapta pentru a maximiza șansele de eliminare a PSD din administrația locală, ceea ce ar aduce posibilitatea unei schimbări autentice, în beneficiul cetățenilor.

Membrii PLUS din filiala Bistrița-Năsăud au înțeles că, în contextul politic actual, orgoliile nu pot avea ca efect decât ratarea ocaziei de a construi o Bistriță cu adevărat modernă și europeană.

PLUS Bistrița-Năsăud își dorește să implementeze, în următorii patru ani, programele sale care vizează:
– Sănătate și siguranță în comunitate;
– Administrație profesionistă și corectă;
– Economie curată și locuri de muncă pentru o comunitate prosperă;
– Servicii publice adaptate secolului XXI;
– Comunitate conectată la cultura autentică;
– Școli conectate la tehnologie;
– Egalitate de șanse.

PLUS Bistrița-Năsăud crede că doar o alianță a partidelor de dreapta la alegerile locale poate genera o majoritate în Consiliul Local și un primar care vor susține implementarea acestor programe.

De aceea, PLUS Bistrița-Năsăud a decis să susțină pentru Primăria Bistrița candidatura domnului Ioan Turc, președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud.

Menționez că PLUS este parte a Alianței USR–PLUS. În cadrul acesteia, nu s-a luat încă o decizie în ceea ce privește alianțele la nivel local.

Vă asigur de faptul că în PLUS Bistrița-Năsăud, atât dumneavoastră, cât și societatea civilă, veți avea întotdeauna un partener de dialog, fiindcă idealul nostru este comun: de a le oferi locuitorilor Bistriței un viitor mai bun, acasă.

Cu deosebită considerație,

Lorant Sas
președinte PLUS Bistrița-Năsăud.

Citiți și:

2 notes
525 views
bookmark icon

2 thoughts on “Lorant Sas forțează o mică Alianță și îl susține pe Ioan Turc la Primărie! Manevră simbolică deoarece PLUS-ul NU are bazin electoral pe Bistrița! E presiune pe U.S.R!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *