Lorant Sas (USR): ”În coaliția USL 2.0, incompetența este protejată de zidul parlamentarilor PSD și PNL!”

 -  -  1


Deputatul USR Lorant Sas a afirmat, într-o postare pe o rețea de socializare, că zidul format din parlamentarii PSD și PNL ”protejează incompetența”, declarația acestuia venind în contextul în care Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Cel mai longeviv ministru al Energiei, Virgil Popescu, aflat la butoane în ultimele trei guverne, rămâne pe scaunul guvernamental după ce moțiunea USR a fost respinsă, fără măcar a binevoi să răspundă întrebărilor noastre. În continuare ne va promite securitatea și independența energetică, însă, în realitate, România se află într-o criză profundă, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al lipsei măsurilor eficiente de compensare a efectelor crizei energetice internaționale. Să nu uităm unde ne-au dus guvernările succesive PSD-PNL: mai puțin de 50% dintre gospodării sunt conectate la rețeaua de gaze naturale, importăm masiv din Rusia deși am avea suficiente resurse subterane pentru a ne asigura necesarul național, exploatările maritime sunt încă la stadiul de planuri, conectarea acestora cu coridorul european BRUA există doar pe hârtie, uzinele electrice sunt închise sau nefinalizate iar sistemele centralizate de distribuție termică sunt falimentare. Liberalizarea pieței energiei trebuia să se întâmple efectiv în intervalul 2014 – 2018. Guvernul Dăncilă-PSD a decis amânarea și noul calendar de implementare! Deci, afirmațiile diverșilor lideri PSD cum că alții ar fi vinovați sunt false și ipocrite. Lor și colegilor din PNL le aparțin și gafele din ultima perioadă privind aplicarea măsurilor de compensare și plafonare a tarifelor din energie”, a scris pe Facebook Lorant Sas.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. S-au înregistrat 98 voturi ‘pentru’, 190 ‘împotrivă’ şi 4 abţineri. În moțiunea intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul ‘săptămâna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României” se arăta că ministrul Popescu „periclitează” în fiecare zi securitatea energetică a României, motiv pentru care USR consideră că acesta trebuie să plece imediat din funcţie.

1 notes
1 view
bookmark icon

One thought on “Lorant Sas (USR): ”În coaliția USL 2.0, incompetența este protejată de zidul parlamentarilor PSD și PNL!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.