Ultimele noutati

E DEZASTRU cu lucrările de 10 milioane de euro din centrul Bistriței. Iarăși am ajuns de râsul României și ne-a dat la TVR 1 pentru lucrări care au ținut 1 an! În 2016, Crețu a semnat recepția-finală pentru că veneau alegerile și acum zice că NU le dă garanția de 10%!

După ce am ajuns celebri cu pârtia de schi ne-funcțională realizată cu bani din bancă, Podul Berăriei care deocamdată nu-duce-nicăieri, e ne-funcțional și fără legătură cu vreo altă stradă, Bistrița a ajuns din nou de râsul României. De data asta cu proiectul de modernizare a pasajelor și piațetelor din zona istorică a orașului, proiect realizat din fonduri europene și care are mari-probleme de calitate la numai un an de la recepția-finală! Lucrările sunt în garanție și Crețu zice că dacă firma executantă NU repară, va reține garanția.

Reportajul transmis de TVR 1 arată starea execrabilă a lucrărilor realizate pentru regenerarea centrului istoric. Dalele de piatră se desprind, canalele se mișcă, dar abia acum primarul Crețu ia atitudine și amenință că va reține garanția firmei constructoare.

 

Aproximativ 5 milioane de euro a costat manopera acestui proiect! 10 MILIOANE de euro, cost-final (manoperă și materiale)

 

 

Proiectul intitulat “Regenerarea urbană a Centrului istoric Bistriţa, Axa turistică 1,2,3“, este un proiect cu o valoare totală de 44.996.170,67 lei. Acest proiect a prevăzut reabilitarea şi punerea în valoare a pasajelor istorice, construindu-se, astfel, conceptul de axe turistice, cu denumiri care fac trimitere la simbolistica medievală a zonelor vizate: Axa Coroanei, Axa Artelor şi Axa Breslelor. Proiectul de 10 MILIOANE de euro a fost realizat de SC TCI Contractor General SA din Cluj ca lider, Iasicon din Iaşi, Drum Construct din Zalău, SC Ianus din Sălaj şi SC Renmar din Dej, în asociere.

 

tvr 0

tvr 01

 

 

 

 

 

tvr 1

tvr 2

 

 

 

 

 

 

Au licitat “la jumate” și asta se vede la calitatea lucrărilor! 

La licitație, lucrările de execuție au fost estimate la 33.7 milioane de lei și au fost câștigate la 18 milioane de lei (aproape la jumătate). Tocmai din aceste considerente, calitatea lucrărilor este JALNICĂ În Bistriţa sunt amenajate trei axe turistice care traversează oraşul prin pasaje: Axa Coroanei, Axa Artelor şi Axa Breslelor.

Proiectul de 10 MILIOANE de euro (manoperă și materiale) este realizat de SC TCI Contractor General SA din Cluj ca lider, Iasicon din Iaşi, Drum Construct din Zalău, SC Ianus din Sălaj şi SC Renmar din Dej, în asociere. Întregul proiect a fost dus până aproape de următoarea campanie electorală a lui Crețu și s-a tras tare doar în preajma vizitelor oficiale. Spre exemplu, în 11 septembrie 2014, în jurul orelor 21.00, echipele de muncitori au fost mobilizate în zona azilului de bătrâni, probabil pentru a impresiona alaiul de PSD-iști ce urma să vină la inaugurări. La lumina reflectoarelor, muncitorii tăiau bucăți de piatră și era o hărmălaie de nedescris. (vezi video)

Încă din 2015, “Ziar de Bistrița” a atras atenția asupra lucrărilor de mântuială!

 

Administrația Crețu a prelungit nespus de mult acest proiect de reabilitare a pasajelor și piațetelor din Bistrița, spre disperarea locuitorilor a ținut blocat principalele căi de acces spre Pietonalul Liviu Rebreanu. Deși au fost finalizate, unele porțiuni au nevoie de reparații urgente, deoarece lucrările au fost efectuate în miez de iarnă, iar calitatea lor este jalnică.

În Piața Mică s-a montat pavaj pe timp de iarnă și acest lucru se reflectă în calitatea lucrărilor: dalele se desprind, iar piatra ornamentală de pe alei prezintă fisuri. Canalizarea pluvială din Piața Mică cedează la fiecare ploaie torențială iar străzile din zona Casei de Cultură sunt inundate ca NICIODATĂ până acum.

 

s81-800x400VIDEO: Ploaia ei de modernizare fără rigole: au feștit Piața Mică, dar au STRICAT canalizarea! La fiecare ploaie, zona e inundată ca niciodată până acum!

 

 

 

 

 

Garanția de 500.000 de euro e la mâna lui Crețu! Tot el a recepționat lucrările prost-executate!

Conform contractului încheiat între Primăria Bistrița și grupul de firme care au executat lucrările, “10 % din valoarea contractului de executare lucrari, fara TVA, si se va constitui prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale sau printr-un instrument de garantare emis de o banca sau de o societate de asigurari. In cazul constituirii garantiei de buna executie prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale ofertantul câstigator este obligat sa deschida la Trezoreria Statului din cadrul organului fiscal competent în administrarea acestuia, un cont de disponibil distinct la dispozitia autoritatii contractante.”

Ce zice Ovidiu Crețu, cel care deține o diplomă de “cel mai bun primar din țară!”

admin-ajax“Lucrările care au fost deranjate de noi, le refacem noi și sunt refăcute în proporție de 90%. Ceea ce trebie să refacă ei… au termen până pe 16 iunie. Dacă NU, vom deschide o procedură, pe banii lor, pentru că avem garanția și le vom repara cu o firmă care se va angaja să facă respectivele remedieri.” a declarat primarul Ovidiu Crețu, cel care a recepționat lucrările.

 

 

 

Citiți și: 

 

page-4006-404x400

Ne-a dat la televizor, la JURNALUL TVR 1! Bistrița, celebră pentru: podul care duce nicăieri, pârtia de schi la soare și pușcăria pentru veverițe!

 

 
Comentarii

 • Cretu a receptionat lucrari de 5 mil de euro prost-facute si acum crede ca daca da 500.000 de euro o sa fie bine? Se insala amarnic pt ca tot proiectul o sa fie praf in maxim 5 ani

 • Moşuţule, iar citeşti pe de-a-ndoaselea. Iată ce nu vrei să citeşti:
  GARANŢIA de 500.000 de euro e la mâna lui Crețu-!
  “Lucrările care au fost deranjate de noi, le refacem noi și sunt refăcute în proporție de 90%. Ceea ce trebie să refacă ei… au termen până pe 16 iunie.
  DACĂ NU,
  vom deschide o procedură, pe banii lor, pentru că avem garanția și le vom repara cu o firmă care se va angaja să facă respectivele remedieri.” a declarat primarul Ovidiu Cretu.
  Acum e clar ?

 • Balan Marius - ingrijitor al statului

  Borduri, dale, bgicasai, stalpi si stalpisori din plastic indoiti, guri de hidranti acoperiti de dale, loasurile copacilor acoperiti de dale, toate cu curu-n sus. Cica avem serv DADP cu director cu tot. Ba nemernicilor ; ce faceti? Cat mai tineti orasul asa cheltuind bani pe care-i tipati l pe lucruri de nimic. Asa este si in ograda la voi ?

Caricatură

Ziar de Bistrita