Au scăpat din mână 4 MILIOANE de euro, bani europeni! Acum îi pun în cârca noastră! Tandemul Crețu – Costică Rus e direct responsabil pentru lucrări “în doru lelii” la campusul Rebreanu!

Primăria Bistrița scapă printre degete 4 MILIOANE de euro, bani europeni accesați pentru finalizarea Campusului Liviu Rebreanu. În luna mai, “Ziar de Bistrița” a atras atenția asupra tergiversării acestor lucrări și despre șantierul părăsit vreme de 6 luni, în plin sezon de construcții.

Își bat JOC de bani europeni! Șantierul de 7 MILIOANE de euro este PĂRĂSIT! MIS Grup dă vina pe proiectant, Primăria o scaldă și zice că totul e O.K!   –

https://www.ziardebistrita.ro/isi-bat-joc-de-bani-europeni-mis-grup-da-vina-pe-proiectant-primaria-o-scalda-si-zice-ca-totul-e-o-k-santierul-de-7-milioane-de-euro-este-parasit/

 

 

Banii erau veniți de pe unele axe europene și re-locați șantierleor aflate în lucru. Valoarea contractului este de 30.692.100 lei (7 milioane de euro) bani veniți pe fonduri europene, iar obiectivul trebuia predat în luna decembrie. Dragnea a semnat la Bistrița contractul de finanțare și a atras atenția asupra termenului-limită: 31.12.2015.

Cum motivează primăria cele 6 luni de pauză de pe șantier, deși banii erau asigurați

“Datorită faptului că documentaţia tehnico-economică a fost elaborată şi aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluţii tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum şi de corelare cu legislaţia nou apărută. Acestea au condus la întârzieri în execuţia lucrărilor şi la apariţia riscului de nefinalizare a lucrărilor până la data de 31.12.2015.”

Toată vara NU s-a lucrat, dar acum trag tare că vine-nghețu’. Crețu le asigură 4 MILIOANE de euro din banii orașului

În mod ironic, la data la care s-a semnat contractul de finanțare, s-ar fi dovedit că proiectul tehnic este greșit-întocmit. De aceea, șantierul de la Rebreanu a rămas în paragină, deși erau milioane de euro la dispoziție.

 

 

 

De toate aceste gafe NU răspunde nimeni și într-un final s-a ajuns la soluția cea mai simplă: bani de la buget pentru Campusul Rebreanu. În consecință: o mare parte din banii europeni se vor re-turna!

 

 

Lucrările care fac obiectul contractului de finanţare constau în: reabilitare imobil şcoală gimnazială (cu mansardare), reabilitare internat şcolar (cu mansardare), reabilitare sală de sport şi transformare în sală de sport polivalentă cu extindere (sală de gimnastică), reabilitare, mansardare şi refuncţionalizare imobil existent în centru de documentare şi informare, construire cantina si sala de sport polivalentă precum şi sistematizare pe verticală.

 

 

 

4 MILIOANE de euro ne costă INCOMPETENȚA tandem-ului Crețu – Costică Rus!

Lucrările la campusul Rebreanu trebuia să dureze 15 luni, de la data semnării contractului începând cu data de 11.09.2014, dată la care a fost semnat contractul de finanţare.

În timpul implementării proiectului s-au constatat necorelări între cererea de finanţare, partea desenată şi devizele de lucrări. De asemenea, datorită faptului că documentaţia tehnico-economică a fost elaborată şi aprobată în anul 2008, a apărut necesitatea de modificare a unor soluţii tehnice prevăzute în proiectul tehnic, precum şi de corelare cu legislaţia nou apărută.

 

 

Din aprile, șantierul a fost părăsit și lucrările s-au reluat 6 luni mai târziu: acest detaliu costă bugetul local aproximativ 4 MILIOANE de euro șii demonstrează incompetența celor care au coordonat proiectul.

Lista de investiţii privind contractele cu finanţare europeană care se finalizează în anul 2016 a fost aprobată într-o ședință urgentă. Proiectul de hotărâre avea nevoie de 11 voturi, majoritatea simplă fiind deținută de consilierii locali fideli primarului.

În total, 17.900.000 de lei adică 4 milioane de euro este suma estimată pentru finalizarea lucrărilor la Campusul Rebreanu, bani ce vor fi alocați din bugetul local pe 2016. În cazul în care nu se pot realiza obiectivele, precum şi indicatorii prevăzuți în cererea de finanţare până la data de 30.06.2016 se vor rambursa toate sumele ne-rambursabile.

Deși au avut la îndemână absolut toate pârghiile necesare, cei implicați în modernizarea Campusului Rebreanu scapă din mâini fondurile ne-rambursabile și printr-o ședință a grupului PSD trec 4 MILIOANE de euro necesari finalizării în sarcina bugetului local.

 

eeCitiți și: Lucrări cu greutate, suplimentate cu bani de la buget. NU e suspect? Vezi lista cu șantierele extra-finanțate pe bază unor “greșeli de estimare!”

https://www.ziardebistrita.ro/nu-e-suspect/?preview=true&preview_id=4884&preview_nonce=c9660101b7
Comentarii

  • If it’s on your mouth then you most likely got it from intocennly kissing a family member or friend that has cold sores during child hood, many people contract HSV1 this way it’s actually what causes cold sores (oral herpes) and they are very common to have on the mouth. Cold sores don’t commonly come from having sex.You can kiss her or give her oral sex when you have absolutely NO signs or symptoms of an out break. Herpes is more contagious while there is any signs of an out break, but you do have a slight chance of passing it when you don’t have an out break. This is because of viral shedding which is spreading herpes when you don’t have symptoms. Viral shedding usually happens around the time of and in between out breaks. Viral shedding usually happens for a small number of days out of the year, but it’s unpredictable even to you. If you do get a cold sore or break out wait until it’s completely gone then wait a few more days to kiss her or give her oral sex.

  • Balan Marius- Ecologist B-ta

    Alo CURTEA de CONTURI se aude ?….DORMI ?

Caricatură

Ziar de Bistrita