Lucrări în toi la noul corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița

 -  - 


Prima fază a proiectului care vizează construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este în plină desfășurare, afirmă președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

De Ziua Mondială a Sănătății, într-o postare pe o rețea de socializare, șeful administrației județene a prezentat evoluția acestor lucrări de la debutul lor și până în prezent:

În ceea ce privește lucrările, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a explicat că acum se derulează etapa de relocare a utilităților și se pregătește terenul pentru construcția noului corp, această investiție urmând să se realizeze cu fonduri provenite prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Am început lucrările la faza unu a proiectului, asta înseamnă că relocăm utilitățile în momentul de față. Pentru această fază avem asigurată finanțarea de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, printr-un credit de trezorerie accesat de către această instituție. Cred că undeva în aproximativ 6 – 8 luni de zile va fi finalizată faza unu și terenul va fi pregătit pentru începerea fazei doi a proiectului, care va beneficia de finanțare prin PNRR și care va reprezenta adevărata construcție a noului corp de clădire a spitalului. Valoarea acestei investiții este de 50 de milioane de euro”, a explicat Lazany.

Managerul SJU Bistrița a mai adăugat că noul corp va avea regim de înălțime S+P+4E.

Structura clădirii va fi S+P+4E. La subsol va fi un adăpost ALA și magaziile spitalului. Pe parter va funcționa hemodializa și aici va exista și o parcare semi-automată. La etajul I vom avea Secția de ORL și o zonă specială pentru spitalizarea de zi. La etajul II o să avem Cardiologia și nou-înființata zonă de Cardiologie Intervențională, precum și Secția de Oftalmologie. La etajul III vom avea o extindere a Blocului Operator, cu 4 săli de operație, plus Neurochirurgia și Chirurgia Plastică. La etajul IV vom avea Secția de Neurologie și un nou-înființat compartiment de Gastroenterologie, unde o să facem și partea de Gastroenterologie Intervențională”, a mai spus Gabriel Lazany.

În plus, noul corp va fi legat de corpul principal al SJU Bistrița printr-o pasarelă.

Realizarea unui nou corp de clădire la SJU Bistrița va fi cea mai mare investiție din sistemul public de sănătate al județului Bistrița-Năsăud.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.