FOTO: Lucrări în toi pe tronsonul de drum de la Colibița la Mița; se montează primul viaduct

 -  -  1214


Lucrările de modernizare executate pe tronsonul de drum de la Colibița la Mița se desfășoară în ritm alert, anunță președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care precizează că în acest moment se montează unul din cele 3 viaducte de pe această porțiune.

”Primul dintre cele 3 viaducte de pe tronsonul de drum de la Colibița spre Mița, se montează chiar acum. O lucrare de artă de 140 metri, cu 4 deschideri și grinzi de 24 de metri lungime, totul pentru a stabiliza zona și pentru a avea un tronson de drum bun, pe care vizitatorii să ajungă până-n capătul lacului. Deși avem un județ cu un teren instabil, găsim soluțiile tehnice, iar orice situație apare, o rezolvăm. Continuăm munca, iar la finalul acestei veri, mergem pe drum bun la Colibița, dintr-un capăt în altul”, a scris pe Facebook președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Lucrările la acest tronson de drum, în lungime de aproximativ 6,5 km, sunt executate de asocierea dintre Dimex Company – Explan SRL – SC Electro-Ursa Servcom SRL, investiția totală fiind de circa 9 milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene. 

Acesta este cel de-al treilea tronson de drum din zona lacului Colibița pe care se lucrează, alte două tronsoane din această zonă fiind recepționate anii trecuți: Lotul I – tronsonul 1 – de la Mureșenii Bârgăului la Colibița (în lungime de 5,1 km) a fost recepționat în octombrie 2017, în vreme ce Lotul II al DJ 173D – de la Prundu Bârgăului (intersecția cu DN 17) la Bistrița Bârgăului și Colibița (în lungime de 17,1 km) a fost recepționat în toamna anului 2019.

În ceea ce privește proiectul ”DJ 172D – Poarta Transilvaniei”, lucrările au fost împărțite în 5 loturi, dintre care 3 au fost deja finalizate. În prezent se mai lucrează pe Lotul I – tronsonul 2 – Colibița – Mița și pe Lotul IV – Ilva Mică – Măgura Ilvei. 

Investiția totală în modernizarea DJ 172D este una extrem de importantă pentru infrastructura rutieră a județului Bistrița-Năsăud, valoarea totală a acesteia fiind de circa 50 de milioane de euro.

Proiectul DJ 172 D ”Poarta Transivaniei” cuprinde: Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – Josenii Bârgăului (DN 17) – Strâmba – Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita jud. Suceava.

0 notes
339 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *