FOTO/VIDEO: Lucrările de ranforsare de pe DN 17D vor fi finalizate integral până la finele anului viitor. Se lucrează și pe DN 17C!

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, s-a aflat ieri, alături de reprezentanți ai CNAIR și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, pe DN 17C și DN 17D pentru a vedea realitatea din teren și a găsi soluții acolo unde sunt probleme.

În ceea ce privește lucrările de reciclare (ransforsare a drumului) începute în anul 2015 pe DN 17D, acestea sunt în parte finalizate, estimându-se ca la sfârșitul anului viitor acestea să fie terminate aproximativ integral, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În ceea ce privește DN 17C, drum național cu trafic ridicat, s-au identificat zone în care este posibilă lărgirea drumului cu o bandă, pe sensurile de urcare, fiind vorba despre mai multe zone de pe Dealul Târgului. ”Urmează să analizăm la companie exact care sunt zonele, şi cu siguranţă le vom face, pentru că traficul o cere. Am văzut că în locuri în care banda a treia ar putea fi executată, există spațiu. Vom trimite o echipă tehnică să înceapă măsurătorile”, a declarat Narcis Neaga.

Pe DN 17C, în prezent, se execută lucrări pe tronsonul de Coșbuc la Telciu.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Bistrița-Năsăud, directorul CNAIR a mai precizat că se încearcă obținerea de fonduri europene pentru o parte din lucrările de pe DN 17C, drum care traversează județul nostru, până la limita cu județul Maramureș, în Dealul Ştefăniţei.

După vizita din județul Bistrița-Năsăud, delegația CNAIR a efectuat o inspecție pe șantierele celor 4 loturi ale autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu Mureș.

FOTO/VIDEO: CNAIR, Alin Demian – FacebookCaricatură

Ziar de Bistrita