Lucrările de reabilitare și extindere a Liceului Tehnologic de Servicii vor fi finalizate în curând

 -  - 


Lucrările de reabilitare și extindere a Liceului Tehnologic de Servicii vor fi finalizate într-o lună, a anunțat primarul Ioan Turc. 

La această unitate școlară, pe partea de reabilitare, intervențiile constau în: schimbarea învelitorii cu țiglă ceramică, înlocuirea pardoselii cu covor din PVC, ușor de igienizat și rezistent, montarea de elemente de tâmplărie cu măsuri speciale pentru securitate la incendiu, montarea de elemente de circulație a instalațiilor de schimbare a aerului viciat și recuperare de căldură, realizarea de pilaștri din polistiren pe fațade, termoizolarea podului, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și echiparea cu sistem de rampă mobilă a casei scării pentru accesul acestora la etajele superioare.

Pe partea de extindere, corpul nou edificat în continuarea clădirii existente crește suprafața desfășurată a unității de învățământ de la 1278 de metri pătrați la 2065 de metri pătrați.

Construcția beneficiază de aceleași dotări, fiind amenajate și accesorizate săli cu mese, stații de gătit, electrocasnice etc., pentru ca elevii să-și desfășoare orele de practică în cele mai bune condiții.

Bistrița are nevoie de personal calificat în meserii precum: bucătar, cofetar-patiser, ospătar, frizer etc., iar derularea unui învățământ profesional de calitate necesită o bază materială modernă”, a precizat primarul Ioan Turc.

Investiția totală pentru acest obiectiv, cu finanțare prin POR și bugetul local, este de 9.329.551,76 lei, fără TVA.

Loading

bookmark icon