Lucrările în cadrul proiectului ”Linia Verde” încep în curând. Când va ajunge la Bistrița și primul autobuz electric

 -  -  11109


Lucrările în cadrul proiectului ”Linia Verde” încep în curând și, totodată, în Bistrița va ajunge și primul autobuz electric, a anunțat primarul Ioan Turc.

”Luna viitoare, în municipiul Bistrița, va veni primul autobuz electric. Este produs în Cehia și e primul dintre cele 10 contractate. El va intra într-o exploatare cu caracter experimental, pentru a vedea efectiv cum se comportă din punct de vedere tehnic”, a declarat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Achiziția celor 10 autobuze electrice a fost cuprinsă în proiectul ”Linia Verde”, proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a acestui proiect este de 12 milioane euro.

În ceea ce privește demararea proiectului ”Linia Verde”, primarul Ioan Turc a precizat că în curând vor începe lucrările.

”În ceea ce privește Linia Verde, specific faptul că litigiul pe dirigenția de șantier a fost închis, adică soluționat. Nu mai avem niciun fel de impediment pentru demararea lucrărilor. Ordinul de începere a fost dat, așa că, ținând cont de perioada de timp care s-a scurs de atunci, de preparativele pentru un asemenea obiectiv de investiții, apreciez faptul că lucrările pot să înceapă efectiv în cel mai scurt timp”, a adăugat primarul Ioan Turc.

Contractul pentru execuția lucrărilor în cadrul acestui proiect a fost adjudecat de compania MIS Grup SRL. 

Primarul Ioan Turc a mai precizat că, prin intermediul Programului Operațional Regional, Primăria Bistrița derulează peste 30 de proiecte, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 80 de milioane de euro.

1 notes
234 views
bookmark icon

One thought on “Lucrările în cadrul proiectului ”Linia Verde” încep în curând. Când va ajunge la Bistrița și primul autobuz electric

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *