Lucrările pe strada Mihai Viteazul vor fi finalizate săptămâna viitoare. ”Situația este mai bună decât era înainte, dar nu este rezolvată complet”

 -  - 


Lucrările executate de Primăria Bistrița pe strada Mihai Viteazul din municipiu se vor încheia săptămâna viitoare, dar, cu toate că situația este mai bună decât înainte, problema nu este rezolvată complet, afirmă primarul Ioan Turc. Potrivit acestuia, compania Aquabis trebuie să efectueze și alte lucrări pe lângă cele executate de municipalitate.

”Pe strada Mihai Viteazul, lucrările cuprinse în prima etapă se apropie de final. În momentul de față se toarnă binderul, iar săptămâna viitoare lucrările vor fi finalizate, adică va fi tras și stratul de uzură. În ceea ce privește motivele pentru care lucrările au trenat, precizez că am căutat soluții de natură tehnică pentru a rezolva problema refulării apei din conducta de menajer. Ca să înțeleagă toată lumea, conducta de menajer, care vine din vârful dealului, intră sub presiune în momentul în care plouă, iar apa iese pe drum și în casele oamenilor. Am luat în calcul inclusiv varianta de a prelungi rețeaua de conducte pentru preluarea apelor pluviale, dar, în urma analizelor de natură tehnică, am ajuns la concluzia că lucrările care în mod obligatoriu trebuie realizate sunt de competența Aquabis. Am avut discuții cu operatorul de apă, care și-a asumat realizarea acestor lucrări. În momentul de față situația este mai bună decât era înainte, dar nu este rezolvată până la realizarea unor lucrări conexe lucrărilor pe care le-am făcut noi ca municipalitate”, a explicat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Edilul spune că a existat și un alt motiv pentru care lucrările au trenat.

”Mă refer aici la lipsa unui grad corect de compactare a drumului. Practic, puteam de acum două-trei săptămâni să asfaltăm, dar gradul de compactare pe zona de săpătură a fost unul foarte slab. Dacă trăgeam covorul asfaltic, drumul s-ar fi lăsat și categoric nemulțumirea ar fi fost una foarte, foarte mare. În momentul de față totul este conform”, a completat primarul.

Edilul și-a cerut în mod public scuze tuturor celor care au avut de suferit din cauza acestor lucrări.

”Îmi cer scuze în numele administrației locale celor care au avut de suferit circulând pe strada Mihai Viteazul, dar cred că va trebui ca să îmi cer scuze încă vreo patru-cinci ani de zile pentru că lucrările în oraș sunt abia la început”, a mai spus primarul Ioan Turc.

Valoarea lucrărilor efectuate până acum pe strada Mihai Viteazul este de 2.262.071 lei cu TVA, bani alocați din bugetul local.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.