Ludovic Orban dă vina pe PSD-iști din Județ pentru lipsa MARILOR proiecte: “centura ocolitoare putea primi finanțare dacă exista PROIECT”! La fel și la gaze naturale, unde PNL-iști spun c-au atras 234 de MILIOANE de euro din bani europeni !

 -  -  21240


Premierul României a fost prezent astăzi la Bistrița. După conferința de presă susținută la Consiliul Județean, Orban a avut o întâlnire cu electoratul, pe Pietonal.

Pe scena special-amenajată au susținut discursuri liderii PNL: Ludovic Orban (premierul României), Ioan Turc (candidat de primar la Bistrița), Robert Sighiartău (secretar general PNL), Diana Morar secretar de Stat (Ministerul Justiției), Dorin Vlașin (candidat de primar în Năsăud).

Ludovic Orban a amintit de proiectele MAJORE, pe care le-au ratat PSD-iștii!

“E un județ superb, cu oameni desosebiți. Îi spun lui Stelian că nivelul de salariu mai mic în raport cu celelate județe NU se datorează oamenilor, ci se datorează faptului că Județul  a fost prost-condus mai ales în ultimii 8 ani, când a fost o perioadă de dezvoltare și când s-au pierdut foarte multe oportunități!” – a declarat Orban.

Ludovic Orban : “NU am găsit niciun proiect de centură. Nu avem ce finanța!”

“Am luat decizia de a finanța centurile ocolitoare ale localităților. Cu finanțare din fonduri europene, asigurându-le prin Ministerul Transporturilor inclusiv co-finanțarea necesară pentru autoritățile locale. Și am început să preluăm în finanțare centurile. Am preluat la Arad, suntem pregătiți la Mediaș, la Sibiu, la Bârlad… și ne-am uitat la Bistrița să vedem dacă există vreun proiect de centură și NU am găsit niciun proiect de centură. Nu avem ce finanța!

Ne-am fi bucurat să avem un proiect ca să putem să-l finanțăm astfel încât traficul să NU mai treacă prin Bistrița. Să putem scate traficul greu pe o centură autentică,  care într-adevăr să mențină un trafic decent pe străzile Bistrițe, să reducă polouarea, să reducă vibrațiile care afectează structurile de rezistență ale caselor. Din păcate NU e niciun proiect!” – a completat primul ministru.

 Pe master-planul de apă-canal, Orban zice că-i meritul Guvernării PNL! Astfel, județul nostru a prins o finanțare de 234 de MILIOANE de euro!  

“Bugetul U.E, exercițiul financiar actual a început în 2014 și teoretic se termină pe 31 decembrie 2020 . Timp de 6 ani, Guvernele care au fost cu premier PSD în aproape toată perioada NU au găsit soluții care să conducă la semnarea contractului de finanțare pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în baza master-planului.

A trebuit să venim noi la Guvernare și trebuie să știți că semnarea contractului care a asigurat o finanțare de peste 200 de milioane de euro pentru a duce apa și canalizarea către cât mai mulți bistrițeni, se datorează în special faptului că Guvernul nostru a trebuit să rezolve în 4 luni, probleme care NU au fost rezolvate în 6 ani de Guvernele anterioare: problema co-finanțării, pe care trebuiau s-o acorde societățile de apă, problema faptului că devizele de lucrări au crescut datorită Ordonanței 114  din cauza creșterii costurilor cu forța de muncă și PSD-ului nici măcar NU i-a trecut prin cap să negocieze ca aceste costuri ne-eligibile să devină costuri eligibile.

Și a trebuit să venim noi să negociem la Comisia Europeană, să ne punem credibilitatea în joc, astfel încât să-i convingem să preluăm și aceste costuri în realizarea proiectelor, fără de care era foarte greu să se semneze proiectele.

Când vor beneficia de apă și canal bistrițenii care intră în acest proiect, trebuie să știe că i-am ajta și sunt convins că proiectul va putea fi implementat doar cu Stelian Dolha ca președinte la Consiliul Județean și NU cu cel care este astăzi.  ” – a transmis Orban.

Ludovic Orban, despre rețelele de gaz: Am luat decizia să alocăm 1 MILIARD de euro pentru proiectele de înființare a distribuțiilor de gaz!

“Bănuiesc că i-ați auzit pe PSD-iști cum băteau toba cu gazul natural! Nu au făcut nimic! Înființarea de distribuții de gaz natural în localități a fost blocată din 2012, de când a venit Ponta la Guvernare și a mutat la Ministerul Economiei și Energiei, toate proceurile  referitoare la înființarea de distribuții de gaz și NU a asigurat niciodată finanțare pentru aceste distribuții de gaz.  

A trebuit să venim noi la Guvernare ca să identificăm resurse și să punem resurse la bătaie pentru aceste proiecte atât de necesare. România este locul 3 ca resursă de gaz natural în Uniunea Europeană. Ca zăcăminte s-ar putea să fim chiar pe locul 2, cu zăcăminte nou-descoperite.

Cu toate astea, România NU folosește acest gaz iar gazul românesc NU ajunge în casele românilor ca să se poată încălzi! Un minim confort la care aveam dreptul demult! Doar 35% dintre gospodăriile românești sunt conectate la rețeaua de gaz.

Am luat decizia să alocăm 1 MILIARD de euro pentru proiectele de înființare a distribuțiilor de gaz în localități urbane mai mici, rurale, acolo unde NU există gaz. Și nu am așteptat exercițiul financiar 2021- 2027.

Am început din exercițiul ăsta, deși eram în ultimul an al exercițiului financiar 2014 – 2020. Am convins Uniunea Europeană să ne aprobe proiectul. Am convins să ne aloce 234 de milliona de euro și de la 15 august am lansat apelul pe proiecte, astfel încât UAT-urile care au documentațiile necesare pentru înființarea de distribuții de gaz să aibă banii necesari ca să poată să realizeze aceste lucrări.

Ăstea sunt fapte, NU vorbe. În câteva luni. PSD-ul de când e la putere și promite gazul natural NU a făcut nimic!” – a transmis Orban.

Discursul lui Ludovic Orban a fost aplaudat la scenă deschisă de PNL-iști prezenți pe Pietonal, care la final au rămas să se pozeze cu premierul României!

Publicată de PNL Bistrița-Năsăud pe Duminică, 6 septembrie 2020
2 notes
365 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ludovic Orban dă vina pe PSD-iști din Județ pentru lipsa MARILOR proiecte: “centura ocolitoare putea primi finanțare dacă exista PROIECT”! La fel și la gaze naturale, unde PNL-iști spun c-au atras 234 de MILIOANE de euro din bani europeni !

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *