FOTO: Ludovic Orban, la Bistrița: ”Drumul expres care va trece prin Bistrița – cel mai important obiectiv de investiții pe care Guvernul PNL se angajează să îl realizeze”

 -  -  21122Drumul expres Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava se numără printre cele mai importante obiective de investiții ale Guvernului PNL, a afirmat premierul României, Ludovic Orban, într-o conferință de presă în care a vorbit despre programele prioritare ale actualei guvernări pentru municipiul Bistrița și pentru județul Bistrița-Năsăud.

Unul din cele mai importante obiective de investiții pe care Guvernul pe care îl conduc se angajează să îl realizeze este drumul expres, ceea ce era intitulat Autostrada Nordului. Este vorba despre drumul expres Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, un drum expres fundamental pentru Bistrița, pentru că acesta este prevăzut în continuarea drumului expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, care face legătua cu M3, în Ungaria, și care conectează Bistrița la rețeaua de transport european, la infrastructură de tip autostradă, atât pe legătura Baia Mare – Satu Mare – Petea, cât și pe legătura cu Autostrada Transilvania, prin conexiunea care se va face în cadrul drumului expres cu această autostradă. Acest obiectiv este extrem de important pentru Bistrița, care este la jumătatea acestui drum expres care se va duce până în Suceava, unde se va conecta cu Autostrada de pe coridorul 9 Pan-European care va intra în lucru și care va face legătura București – Ploiești – Buzău – Focșani – Roman – Pașcani – Suceava – Siret. (…) Acest proiect este unul care va fi un suport pentru devoltarea economică, pentru că va asigura conectarea Bistriței pe profil de drum expres sau de autostradă, în funcție de indicii de trafic, atât cu vestul, cât și cu estul. Este un proiect foarte important pe care noi ne angajăm să îl realizăm și care este deja intrat în fază de pregătire a documentațiilor tehnico-economice și cu siguranță va fi realizat”, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a afirmat că proiectul se va derula în conformitate cu prevederile legale.

”Trebuie pregătită documentația tehnico-economică, realizarea studiului de fezabilitate prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici, după care se asigură finanțarea în conformitate cu resursele de care beneficiază România, dar la banii de care vom beneficia în următoarea perioadă, eu spun că vom avea posibilități de a asigura finanțare pentru acest proiect”, a adăugat premierul.

Întrebat când ar putea fi realizat acest obiectiv de investiții, Ludovic Orban s-a ferit să ofere un orizont de timp, dar a dat asigurări că acesta va beneficia de finanțare.

Nu mă hazardez acum să vă dau chiar detaliile legate de acest aspect, dar Guvernul pe care îl conduc va asigura finanțarea pentru acest proiect și el se va realiza într-un timp rezonabil. (…) Evident că o parte de finanțare va veni și din fonduri provenite de la Uniunea Europeană. Nu mă hazardez să vă spun că se va termina în 2025, dar obiectivul nostru este să îl terminăm cât mai repede. E un obiectiv important. E un drum care face sens, are o logică economică și o capacitate de a genera o dinamică economică care să facă proiectul eficient”, a completat Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban efectuează duminică o vizită în municipiul Bistrița, prilej cu care s-a întâlnit și cu reprezentanții mediului de afaceri din județ. Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte precum salariile din sistemul public, despre care oamenii de afaceri s-au plâns că sunt mult mai mari raportat la salariile din mediul privat. De asemenea, s-au purtat discuții și pe tema taxelor, pe care oamenii de afaceri din Bistrița-Năsăud le consideră mari. O altă temă aborbată a vizat prețurile medicamentelor, care au explodat brusc în această perioadă de pandemie.

De asemenea, în după-amiaza zilei de duminică, în cadrul vizitei la Bistrița, Ludovic Orban se va întâlni și cu simpatizanții PNL, evenimentul urmând să aibă loc pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu.

Publicată de PNL Bistrița-Năsăud pe Duminică, 6 septembrie 2020
2 notes
247 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Ludovic Orban, la Bistrița: ”Drumul expres care va trece prin Bistrița – cel mai important obiectiv de investiții pe care Guvernul PNL se angajează să îl realizeze”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *