Lunca Leșului: Un copil a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. Pacientul va fi preluat de elicopterul SMURD

 -  -  1873


Un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou este așteptat să sosească în județul Bistrița-Năsăud, pentru a prelua un copil în vârstă de 9 ani care a suferit suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. Incidentul s-a produs pe raza localității Lunca Leșului.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, copilul s-ar fi jucat cu benzină și astfel ar fi suferit arsuri de gradul I și II pe corp.

La fața locului a intervenit un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă din cadrul ISU Bistrița-Năsăud. Dat fiind faptul că pacientul a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corporală, în sprijinul echipajelor medicale a fost solicitat și un elicopter SMURD, care, cel mai probabil, îl va transporta pe copil la o clinică de arși din București.

Copilul a fost preluat de echipajul SAJ și a fost stabilizat. Conform unei evaluări preliminare, acesta prezintă arsuri de gradul I și II pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. A fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD pe traseu. Echipajul medical îl pregătește pentru a fi predat, pe raza localității Ilva Mică, într-o locație în care aeronava medicală va putea ateriza, elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicala Jibou, județul Sălaj”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În acest caz efectuează cercetări și polițiștii.

Conform primelor date, astăzi, în jurul orei 12.00, în localitatea Lunca Leșului, un băiețel de 9 ani, din Ciosa, comuna Tiha Bârgăului, ar fi stropit cu combustibil o grămadă de deșeuri, după care le-a aprins, iar din neatenție, i-ar fi luat foc hainele, suferind astfel arsuri. Copilul se afla împreună cu părinții în zona respectivă, unde desfășurau activități agricole”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă și vor stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

FOTO: arhivă

0 notes
998 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *