Luptă contracronometru pentru salvarea unui copil, la Rodna. Din păcate, copilașul a decedat

 -  -  2898Echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi a fost solicitat să intervină în localitatea Rodna, pentru a acorda primul ajutor unui copil scos din apă. UPDATE: În ciuda eforturilor medicilor, copilul de 5 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, copilul, care are aproximativ 6 ani, este inconștient, în aceste momente se aplică protocolul de resuscitare.

Înspre locație se îndreaptă și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

Intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1

Copilul se pare că se dădea pe bicicletă și, într-un moment de neatenție, ar fi căzut într-un pârâu, fiind scos din apă de localnicii care au văzut întreaga scenă. Echipajele medicale continuă să aplice protocolul de resuscitare.

ACTUALIZARE 2

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a început o anchetă în acest caz. Polițiștii precizează ca este vorba despre un copil de 5 ani.

În această după-masă, a fost sesizat prin 112 faptul că, în Rodna, în apropierea unui pârău a fost găsit un copil, în stare de inconștiență.La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un băiețel în vârstă de 5 ani, care ar fi căzut cu bicicleta, în zona unui pod, în pârâul Izvor, de pe raza localității Rodna”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Copilul a fost preluat de echipajele medicale ajunse la fața locului pentru a fi transportat la spital.

ACTUALIZARE 3

”Copilul a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, în continuare este în stop cardiorespirator. Este transporatat la UPU SMURD Bistrița”, au mai anunțat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 4

Copilul a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe Bistrița, inconștient cu hipotermie”, mai completează ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 5

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost adus în această seară (3 iunie 2020), din localitatea Rodna, un copil în vârstă de 5 ani, în stop cardio-respirator, înecat, cu hipotermie și politraumă. Medicii îi aplică în aceste momente protocolul de resuscitare“, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

ACTUALIZARE 6

În ciuda eforturilor medicilor, copilul de 5 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul la ora 22.40.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

FOTO: Radu Sîrbu – Mesager24.ro

0 notes
2023 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *