Politic

Luptă dură la Negrilești! PSD face BLAT cu USR – PLUS și instalează viceprimarul! Daniel Bugnar (actual viceprimar) e incompatibil? Agenția Națională de Integritate se pronunță în acest caz! Prefectura a fost sesizată!

 -  - 


Comuna Negrilești are viceprimar! Consilierul PSD Daniel Bugnar a luat majoritatea voturilor din Consiliul Local și a fost ales viceprimarul comunei, cu voturile consilierilor PSD + USR-PLUS.

În Consiliul Local al comunei Negrilești, PNL deține 5 mandate, USR deține 1 mandat iar PSD deține 5 mandate. În acest caz, jocurile politice au fost făcute de consilierul USR-PLUS, care a susținut PSD-ul și NU a respectat protocolul de guvernare.

Actualul viceprimar își riscă mandatul de consilier local. Motivul: la momentul preluării noului mandat, acesta NU și-a dat DEMISIA din funcția de șef al Serviciului de Voluntari al comunei Negrilești, unde era angajat.

Costy Știr l-a dat în primire!

Constantin Știr (președintele Organizație Locale a P.N.L) a transmis Instituției Prefectului un referat prin care susține că actualul viceprimar este incompatibil. Constantin Știr a pierdut alegerile locale din comuna Negrilești la doar 37 de voturi diferență.

Răspunsul Primăriei Negrilești!

„Daniel Bugnar a depus o cerere de suspendare a contractului individual de muncă . Astfel, prin Dispoziția nr. 132 /21.10.2020, eidăs de Primarul Comunei Negrilești a fost SUSPENDAT contractul de muncă al d-lui. Bugnar Daniel Dumitru, începând cu 21.10.2020, respectiv înainte de împlinirea termenului de 15 zile pe care acesta îl avea la dispoziție să opteze pentru una  din cele două  funcții.” – după cum susțin juriștii Primăriei Negrilești.

În loc să-și dea DEMISIA, Daniel Bugnar s-a SUSPENDAT din funcția de șef-serviciu! Aici e cheia!

Daniel Bugnar ar fi trebuit să-și dea demisia din cadrul Serviciului de Voluntari (unde era salariat). În schimb, acesta s-a SUSPENDAT din funcție pe durata derulării mandatului de consilier local. Acest aspect a fost analizat de juriștii Prefecturii, care consideră că Bugnar este incompatibil.

Pentru această speță, Instituția Prefectului a solicitat un punct de vedere al Agenției Naționale de Integritate.

Art. 91 Legea 161/2003

Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în aceasta funcție. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secțiuni este obligat să DEMISIONEZE din una dintre funcțiile incompatibile 

USR- PLUS merge BLAT cu PSD, la Negrilești!

Negocierile pentru funcția de viceprimar sunt blocate, deoarece PSD și PNL au număr egal de mandate, respectiv 5 consilieri fiecare. Consilierul USR- PLUS face diferența la Negrilești și votează cu PSD-ul, chiar dacă la nivel național există protocol de guvernare alături de PNL.

Deputatul Lorant Sas (președintele PLUS) poate retrage sprijinul politic al consilierului USR, care ar fi înlocuit de urgență.

Primarul din Negrilești, cercetat pentru INCOMPATIBILITATE! În 2017, Dumitru Costin  și-a angajat ginerele pe postul de consilier personal!

Actualul primar este cercetat pentru INCOMPATIBILITATE, deoarece în anul 2017 l-a angajat pe ginerele său pe funcția de consilier personal. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, cu privire la posibilul conflict de interse.

Acest aspect face referire la mandatul anterior 2016 – 2020, deci actualul primar NU-și va pierde mandatul câștigat în 2020, chiar dacă va fi declarat INCOMPATIBIL.

Agenția Națională de Integritate a fost sesizată și urmează să se pronunțe în acest caz delicat. Dacă Bugnar va fi incompatibil, prefectul Dolha poate IMEDIAT să-l demită.

În acest caz, PSD îl va înlocui cu următorul candidat de pe listă și negocierile pentru funcția de viceprimar vor fi reluate.

89 views
bookmark icon

3 thoughts on “Luptă dură la Negrilești! PSD face BLAT cu USR – PLUS și instalează viceprimarul! Daniel Bugnar (actual viceprimar) e incompatibil? Agenția Națională de Integritate se pronunță în acest caz! Prefectura a fost sesizată!

Oldest
Newest
Most Upvoted

  Write a comment...

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Oldest
  Newest
  Most Upvoted