Din Bistrita

Luptători de la mai multe structuri de acțiuni speciale din țară efectuează un stagiu de pregătire profesională în Căianu Mic

 -  - 


În perioada 11 – 12 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud organizează un stagiu de pregătire profesională în localitatea Căianu Mic, la activitatea intitulată ”Tragere în condiții de stres” urmând să participe luptători din cadrul structurilor de acțiuni speciale din țară. 

Potrivit primarului comunei Căianu Mic, Paul Știr, activitatea se va desfășura în regim de competiție.

”Pe parcursul celor două zile vor avea loc trei probe diferite în cadrul cărora se va urmări realizarea unor obiective privind dezvoltarea performanțelor luptătorilor SAS (Serviciul pentru Acțiuni Speciale) și anume: proba individual, proba binom și proba ștafetă. Competiția care va avea loc la Căianu Mic, marți și miercuri, se va organiza sub denumirea “BLACK OPS” și va avea printre participanți mai multe servicii de acțiuni speciale (SAS) din țară, cum ar fi: SAS Călărași, SAS Harghita, SAS Cluj, SAS Iași, SAS Mureș, SAS Botoșani, SAS Suceava, SAS Satu Mare, SAS Bihor, SAS Covasna, SAS Maramureș, SAS Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, Brigada 81 Mecanizată Bistrița din cadrul Armatei Române și Gruparea Mobilă de Jandarmi Regele Ferdinard 1 din Târgu Mureș”, a precizat primarul Paul Știr.

Competiția “BLACK OPS” se desfășoară sub coordonarea Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale București și va avea loc în localitatea Căianu Mic, în zona unde s-a organizat concursul de Off Road, în zilele de marți, între orele 9-18 și miercuri între orele 8-15.

Publicul interesat va putea asista la desfășurarea activităților enumerate mai sus, cu respectarea perimetrului de siguranță delimitat pentru spectatori”, a mai adăugat Paul Știr.

ACTUALIZARE

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a precizat că 18 echipe de luptători ai structurilor de acțiuni speciale, din 15 județe din țară, participă la stagiul de pregătire profesională care are loc în județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre polițiști, jandarmi și militari care fac parte din structurile de acțiuni speciale.

”Pe perioada celor două zile, participanții vor fi supuși mai multor probe care urmăresc, printre altele și: dezvoltarea performanțelor în tragerile cu armamentul din dotarea luptătorilor, îmbunătățirea aptitudinilor fizice în condiții de anduranță și  întărirea spiritului de echipă. Activitățile sunt organizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul S.I.A.S – Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

146 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.