Bani publici pentru salarii de LUX la A.D.I Deșeuri! Total fonduri pentru cei 10 angajați: 10.000 de euro pe lună! În medie, fiecare angajat umflă mia de euro la salariu!

Adunarea de Dezvotare Intercomunitară Deșeuri are un buget de 100.000 de euro pe an. Organigrama entității care funcționează din fonduri publice are 10 angajați: 1 director executiv (Pavel Plăian), 1 jurist, 5 angajați la compartimentul specializare, 2 angajați la compartimentul administrativ și 1 angajat la compartimentul economic.

Fondul de salarii pentru cei 10 angajați: 10.000 de euro pe lună!

Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri este finanțată din bani publici prin contribuția primăriilor și a Consiliului Judeean. Practic, aparatul tehnic  se ocupă de bunul-mers al Asociației: documentații, contracte, punere în aplicare Hotărâri ale Adunării Generale etc. Sediul A.D.I Deșeuri este pe strada Păcii, iar directorul executiv este Pavel Plăian.

Adunarea Generală este organul de conducere al Asociației, format din toți reprezentanții desemnați de către părți, care vor fi primarii unităților administrativ-teritoriale și presedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, sau delegații acestora împuterniciți să reprezinte acest scop la o întâlnire a Adunării Generale.

Pentru realizarea scopului si obiectivelor sale a fost constituit un aparat tehnic propriu. Aparatul tehnic va fi condus de un director executiv numit de consiliul director. Membrii aparatului tehnic vor avea statutul de salariați ai Asociației.

VEZI structura organizatorică A.D.I Deșeuri

Adunarea de Dezvoltare Comunitară este finanțată din bani publici, iar fiecare primărie din județ trebuie să achite contribuția până în 31 artie 2017.

adiAsociația s-a constituit în scopul înființării, organizării, reglemetării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor municipale (denumit Serviciul) pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, precum și pentru realizarea în comun a unor proiecte de investitii publice de interes zonal sau regional destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilități publice aferente Serviciului, pe baza strategiei de dezvoltare a Serviciului.

 

Suplimentare pe timp de criză: peste 30.000 de euro pentru avocați de LUX la Deșeuri!

 

Chiar dacă oferă salarii de LUX, A.D.I Deșeuri NU a funcționat la parametrii optimi și s-a creat o situație critică la nivelul județului, după ce VITALIA a renunțat la contractul pe colectare. În vara lui 2016 s-a schimbat directorul executiv al A.D.I deșeuri (Dragomir Câmpan a fost înlocuit de Pavel Plăian). În plus de asta, s-a apelat la serviciile unei Case de Avocatură, care a încasat 30.000 de euro pentru procesele cu Vitalia și pentru consultanță în vederea întocmirii caietului de sarcini pentru noul operator.

 

vitalia s

w

 

 

 

 

 

 

 

În august 2016, Adunarea Generală a Acționarilor A.D.I Deșeuri a majorat capitalul social pentru angajarea unor avocați de lux care să reprezinte județul în procesul cu Vitalia, dar și la întocmirea documentațiilor pentru caietul de sarcini privind noul operator. 165.000 de lei s-au alocat în plus la bugetul Asociației pe 2016.

Pe 2017, din bani publici, fiecare primărie contribuie cu diferite sume:

65.000 de lei/an: Primăria Bistrița:

65.000 de lei/an: Consiliul Județean.

16.275 de lei/an: Beclean, Sîngeorz, Năsăud

9.300 lei/an: Lechința, Telciu, Rodna, Prundu Bârgăului, Teca, Tiha Bârgăului.

6.975 de lei/an: Joseni, Bistria Bârgăului, Nimigea

4.650 lei/an: Braniștea, Budacu de Jos, Căianu Mic, Cetate, Chiochiș, Chiuza, Dumitra, Dumitrița, Galații Bistriței,  Ilva Mare, Ilva Mică, Leșu, Livezile, Lunca Ilvei, Matei, Mărișelu, Negrilești, Nușeni, Parva, Petru Rareș, Rebra, Rebrișoara, Spermezeu, Șanț, Șieu, Șieu-Măgheruș, Șieu- Odorhei, Șieuț, Șintereag, Târlișua, Uriu, Urmeniș, Zagra.

2.325 lei/an: Budești, Ciceu-Giurgești, Coșbuc, Ciceu-Mihăești, Măgura Ilvei, Miceștii de Câmpie, Milaș, Monor, Poiana Ilvei, Romuli, Runcu Salvei, Salva, Silivașu de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie.

TOTAL buget A.D.I Deșeuri pe 2017: 465.000 de lei (peste 100.000 de euro) !

 

vitalia

vva

 

 

 

 

 

 

 

 

Contribuțiile pentru funcționarea ADI Deșeuri se vor vota în ședințele ordinare ale Consiliului Județean și ale consiliilor locale de pe raza județului.

 

Citiți și:

sabin-Copy-300x200cc1-540x400Poi cum să meargă-bine, dacă A.D.I Deșeuri va fi condusă de un teolog de 27 de ani care își căuta de lucru și a fost ALES director, în aceeași zi? Dragomir Câmpan, retras mai în spate, pe partea tehnică!

http://www.ziardebistrita.ro/sef-nou-la-adi-amin/