Mai bine de 20 de pacienți internați la SJU Bistrița sunt suspecți de COVID-19

 -  -  1549


Un număr de 23 de pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița ar putea fi infectați cu noul coronavirus, în cazul lor fiind prelevate probe în vederea efectuării testării COVID-19, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany. Toți cei 23 de pacienți suspecți așteaptă cu emoție să afle rezultatele testelor.

”Avem 23 de pacienți suspecți internați în secțiile spitalului, care așteaptă rezultatele testării”, a declarat Gabriel Lazany, joi seara, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Sursa citată a mai adăugat că la data de 1 iulie, la SJU Bistrița erau internați 72 de pacienți. Dintre aceștia, 6 erau în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Totodată, printre pacienții din secția ATI se numără și asistentul de la care ar fi pornit focarul de COVID-19 din secția de Neurologie a SJU Bistrița. ”Avem în Terapie Intensivă și un angajat al spitalului, asistenul medical de la CT. Sperăm să fie bine și îi dorim multă sănătate”, a adăugat Lazany.

În ceea ce privește situația pacienților internați, Gabriel Lazany afirmă că aceasta nu este una îngrijorătoare, asta și datorită faptului că noile criterii de externare permit externarea pacienților asimptomatici și a celor cu forme ușoare de boală după 10 zile de la internare.

Situația privind persoanele internate nu a crescut îngrijorător datorită noilor prevederi legislative, care ne permit să facem externări pentru pacienții asimptomatici după 10 zile de la internare. Până în prezent, 18 pacienți asimptomatici au fost externați. Dacă i-am fi luat și pe aceștia în continuare, am fi avut 90 de pacienți pozitivi internați în spital, ceea ce ar fi reprezentat destul de mult ca și număr de pacienți. Asta deoarece la acești pacienți trebuie să adăugăm și cazurile de pacienți care sunt suspecți, cazuri pe care noi le gestionăm în fiecare zi”, a mai afirmat Lazany.

Totodată, managerul SJU Bistrița spune că la unitatea medicală apar zilnic cazuri noi de COVID-19, mai ales în condițiile în care toți pacienții care se internează sunt testați.

”Pacienți depistați pozitiv apar zilnic prin screening-ul pe care îl realizăm la nivelul tuturor specialităților. Deja este foarte – foarte dificil pentru că transmiterea a devenit deha comunitară și boală poate fi luată de oriunde, fără a avea anumite contacte cu persoane venite din străinătate sau așa zisele zone roșii. Acum poți lua de oriunde, de la supermarket, din piață, de pe stradă, din autobuz. De oriunde poate fi luată boala dacă nu sunt respectate condițiile minime de protecție și de distanțare”, a mai completat Lazany.

Întrebat dacă în ultima perioadă a crescut numărul pacienților cu COVID-19, managerul SJU Bistrița a spus: ”Da! Categoric da! După aproximativ o săptămână de la instalarea stării de relaxare, numărul de pacienți a început să scadă. Am ajuns la un moment dat undeva la 56 de pacienți internați, după care numărul lor a început să crească brusc,a jungând la un maxim simultan de 86 de pacienți internați”.

Până la data de 2 iulie, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost confirmate 544 de cazuri de COVID-19.

Publicată de As-Tv Bistrita pe Joi, 2 iulie 2020
0 notes
674 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *