Mai bine de 20 de sancțiuni, aplicate de jandarmi unor persoane care au participat la o acțiune electorală și nu au respectat normele de sănătate publică

 -  -  1033Peste 20 de persoane care au participat la o acțiune cu caracter electoral au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile impuse de autorități în contextul epidemiologic actual, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

În seara zilei de 2 septembrie, la Bistrița, a avut loc o activitate cu caracter electoral, unde mai multe persoane nu au respectat măsurile de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului aferent campaniei electorale. Cu toate că acestea au fost îndrumate în acest sens la începutul activității de către echipajul de Jandarmerie aflat la fata locului, cei în cauză nu au respectat măsurile.
Astfel, un număr de 18 de persoane au fost legitimate și au fost sancționate contravențional”,
se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Astfel, jandarmii au aplicat un număr de 22 de sancțiuni în valoare totală de 16.400 lei. Dintre acestea, 18 sancțiuni, în valoare totală de 12.500 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică impuse pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale și pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura de către toți participanții la evenimente/întruniri. Totodată, alte patru sancțiuni, în valoare de 3.900 de lei, au fost aplicate pentru că participanții ar fi încercat să împiedice forțele de ordine de la a-și îndeplini obligațiile de serviciu.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud atrage atenția că, pe parcursul activităților desfășurate în spațiul public, organizatorii trebuie să se asigure că sunt respectate toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Printre persoanele sancționate se numără simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

0 notes
158 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net