Mai mult de jumătate din ţară, sub cod galben de ceaţă

 -  -  5


La această oră, pe mai multe artere rutiere din țară se circulă în condiții de ceață densă care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 m și izolat sub 50 m.

Vineri dimineața, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting de ceață densă ce cuprind 28 de județe din țară, respectiv Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Olt, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vâlcea. Avertizările sunt valabile până în jurul prânzului.

În ceea ce privește județele Bistrița-Năsăud și Cluj, aici se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, putând exista și fenomene asociate: izolat depuneri înghețate (chiciură şi cu o probabilitate mai mică polei din burniță).

Dacă aveți de pornit la drum, trebuie să știți că în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă și pe autostrăzile A1 București – Pitești și Sibiu – Deva, A2 București – Constanța, A3 Turda – Borș și Ungheni – Iernut, A3 București – Ploiești și A10 Sebeș – Turda.

Poliția Româmă recomandă prudență la volan, asigurarea corespunzătoarea și semnalizarea intenției de schimbare a direcției, creșterea distanței de siguranță între vehicule, folosirea luminilor de ceață.

Șoferii sunt sfătuiți să evite depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități mult diminuate.

5 bookmark
0 notes
191 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.