Mai multe locuințe din comuna Tiha Bârgăului, izolate. Singurul drum de acces a fost distrus de alunecările de teren

 -  -  1037Mai multe locuințe din comuna Tiha Bârgăului sunt izolate, a anunțat primarul Vasile Șut, care precizează că singurul drum de acces către acestea a fost distrus de alunecările de teren. Autoritățile lucrează pentru a remedia problema.

Potrivit primarului, fenomenele meteorologice au provocat grave probleme și în comuna pe care o administrează.

Cantitatea mare de apă căzută în ultima perioadă, dar și furtuna din această săptămână au creat o serie de probleme și în comuna noastră”, a scris pe Facebook primarul Vasile Șut.

Potrivit edilului, la Mureșenii Bârgăului a avut loc (la km 92 + 500 m) o alunecare de teren, circulația pe drumul național 17 fiind blocată pe un sens de mers.

”Împreună cu utilajele primăriei, cu voluntari și angajați de la Secția Națională de Drumuri am reușit să îndepărtăm aluviunile și circulația a fost reluată în condiții de siguranță”, a mai spus primarul.

De asemenea, sursa citată completează că există cțteva locuințe izolate ca urmare a unei alunecări de teren.

Din păcate, există încă câteva locuințe care sunt izolate și lucrăm la degajarea drumului care duce spre această zonă. Sper ca în timp cât mai scurt să se reia accesul și pe acest tronson de drum. Momentan îndepărtăm o parte dintre pini aflați în această zonă și care se pare că ar fi favorizat alunecările de teren din cauza greutății excesive a acestora”, a mai spus Vasile Șut.

Autoritățile din această zonă spun că alături de conducerea Secției de Drumuri Naționale caută soluții pentru a limita alunecările de teren și pentru a stabiliza zona.

Cantitatea mare de apă căzută în ultima perioadă dar și furtuna din această săptămână au creat o serie de probleme și în…

Publicată de Vasile Sut pe Joi, 25 iunie 2020
0 notes
162 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *