Mai multe locuri de parcare pentru clienții magazinului Lidl de pe Calea Moldovei. Se vor amenaja și spații verzi

 -  - 


Compania SC LIDL ROMANIA SCS a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud emiterea unui acord de mediu pentru extinderea parcării magazinului de pe strada Calea Moldovei, dar și amenajarea de spații verzi.

Potrivit proiectului depus la APM B-N, ”investiţia are ca scop creşterea numărului locurilor de parcare aferente magazinului LIDL din Calea Moldovei nr. 38, prin mărirea platformei asfaltate cu 990 m2, creându-se astfel 44 noi locuri de parcare, cu dimensiunile de 2,50 x 4,70 m şi 2,50 x 5,00 m”.

Prin urmare, în total magazinul va avea 130 locuri de parcare, faţă de 86 locuri de parcare existente în acest moment. Pe lângă aceste locuri de parcare se vor crea 3 drumuri interioare, cu lăţimea de 7 m, respectiv 6 m şi se vor amenaja spaţii verzi, din gazon şi arbuşti ornamentali. Pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale se vor introduce noi guri de scurgere ce vor fi racordate la canalizarea existentă, mai arată reprezentanții companiei.

Proiectul va ocupa o suprafață de 2.310 m2, din care 990 m2 parcare şi 1.320 m2 spaţii verzi (gazon şi arbuşti ornamentali).

Magazinul LIDL de pe strada Calea Moldovei este cel de-al doilea deschis de companie în municipiul Bistrița, după cel situat în apropierea Sălii Polivalente. Acesta a fost inaugurat la începutul anului 2012.

În plus, un alt magazin LIDL ar putea fi amenajat în oraș. Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a declarat anul trecut că deține informații potrivit cărora compania LIDL ar intenționa să construiască încă un magazin în Bistrița, acesta urmând să fie amenajat pe un teren de sport situat în zona Podul Berăriei.

”Acel teren de sport va fi, din păcate, desființat. Au venit, au solicitat un certificat de urbanism de informare, urmează să se construiască un magazin Lidl acolo, pe tot terenul acela. Eu spun că e păcat, pentru că acele terenuri sunt foarte bune, calitatea suprafeței este foarte bună, dar banul vorbește dacă discutăm de afaceri. Probabil că proprietarul, cu banii pe care îi va lua pe terenuri o să construiască în altă parte alte terenuri de sport” declara în urmă cu un an primarul Ovidiu Crețu. Însă, în prezent nu au mai apărut informaţii noi față de acest subiect.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.