Mai multe primării din județ au primit bani în vederea decontării unor facturi pentru proiectele derulate prin PNDL

 -  -  1037


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat, la finele săptămânii trecute, suma de circa 720 de milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 1.114 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), o parte din bani ajungând și la unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, la nivel național, pentru etapa I, a fost plătită suma de 51,5 milioane lei lei pentru 87 obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate circa 668,7 milioane lei pentru 1027 proiecte de investiții.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, au primit bani următoarele unități administrativ-teritoriale:

Situația completă a plăților efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA.

Programul Național de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.

0 notes
162 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *