Mai multe sectoare de drumuri forestiere din comuna Prundu Bîrgăului vor fi modernizate cu fonduri europene

 -  -  1046


Modernizarea drumurilor aflate în comuna Prundu Bârgăului continuă, în 2019, cu un nou proiect care vizează modernizarea a 11 sectoare de drumuri forestiere, cu o lungime de 12,913 km.

Proiectul intitulat “Înființarea și modernizarea infrastructurii rutiere forestiere și agricole în comuna Prundu Bîrgăului”, în valoare de 6,8 milioane de lei, este susținut din fonduri europene nerambursabile și vizează înființarea și modernizarea a 11 sectoare de drum, toate fiind drumuri forestiere sau de exploatare.

Drumurile nou înfiinţate şi cele modernizate vor avea partea carosabilă de 2,75 m, specifice unui drum forestier secundar, cu o banda de circulaţie și vor avea lateral, acostamente. Având în vedere că drumurile proiectate sunt drumuri cu o singură bandă de circulaţie, acolo unde terenul permite, se vor amenaja staţii de încrucişare iar la finalul fiecărui traseu va fi amenajată o platformă de întoarcere. Proiectul prevede și realizarea unor şanturi și rigole carosabile pentru scurgerea apelor iar în zonele în care drumurile forestiere intersectează cursuri de apă sau torenţi se vor realiza 66 de podeţe” precizează Primăria Prundu Bîrgăului.

Proiectul se află deja în licitație urmând să fie atribuit în scurt timp contractul de execuție pentru realizarea lucrărilor.

0 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *