Mai multe sensuri giratorii din Bistrița, în atenția Poliției. Ce măsuri s-au dispus

În urma lucrărilor efectuate în cadrul celor două proiecte de mobilitate pe care Primăria Bistrița le derulează cu fonduri europene (”Linia Verde” și ”Reconfigurarea axei de transport public Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului”), mai multe sensuri giratorii din municipiul Bistrița au suferit modificări, ceea ce a făcut ca Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud să efectueze verificări și măsurători și să dispună, acolo unde a fost necesar, măsuri.

Alături de polițiștii Biroului Rutier, la acțiunile de verificare în teren s-au aflat și reprezentanți ai Primăriei Bistrița, ai constructorului și ai operatorului de transport public de persoane.

În ceea ce privește modernizarea sensurilor cuprinse pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, polițiștii au transmis mai multe propuneri pentru efectuarea unor modificări.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, în cazul a trei sensuri giratorii – Decebal – Crinilor – Andrei Mureșanu – Ioan Slavici, Năsăudului – Andrei Mureșanu și Gării – Republicii – s-a propus reducerea dimensiunilor razei girației, renunțarea la insulele de separare amplasate și efectuarea de marcaje rutiere pentru spații interzise.

Totodată, în ceea ce privește sensul giratoriu de la intersecția dintre strada Gării și Bulevardul Republicii, polițiștii propun câteva măsuri suplimentare, cum ar fi amenajarea unei alveole pe prima bandă a străzii Gării, până la bordura pistei de bicicliști, care să poată fi folosită de autobuze la efectuarea virajelor, precum și reamplasarea trecerii de pietoni semaforizată pe vechiul amplasament. De asemenea, polițiștii au mai propus ca strada Gării să fie prevăzută cu bandă comună pentru circulația autobuzelor și celorlalte autovehicule. Oamenii legii cer și reamplasarea indicatoarelor rutiere ”cedează trecerea” și ”intersecție cu sens giratoriu” pe strada Gării, după intersecția cu strada Nicolae Bălcescu, precum și reamplasarea separatorilor de sens pe strada Gării, pe segmentul cuprins între intersecțiile cu Bulevardul Republicii și Bulevardul Decebal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *